icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

AVP-premies blijven stijgen

Nieuws
|
De premies van aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren (AVP) blijven stijgen, harder dan die van andere schadeverzekeringen.
rien meijer

Rien Meijer   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:20 januari 2016

Artikelen_advocaatkostenterugkrijgen

Aansprakelijkheidsverzekeringen boze klant

Dit verwacht onderzoeksbureau MoneyView, naar aanleiding van recente premieverhogingen door FBTO en Interpolis. Bij deze 2 Achmea-dochters ging de AVP-premie per 1 januari met 5% omhoog, ‘als gevolg van meer letselschade-uitkeringen de laatste jaren dan verwacht’, aldus een woordvoerster van Achmea. Bij Interpolis is er ook nog sprake van een hogere bemiddelingsvergoeding aan de Rabobank.

Eind 2015 verhoogde Aegon zijn AVP-premie al met 10%. MoneyView constateerde destijds dat consumenten ‘claimbewuster’ zijn geworden. Vooral kleine schades veroorzaakt door kinderen en huisdieren, worden meer op de AVP geclaimd.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Test aansprakelijkheidsverzekeringen