! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Meer nieuws

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen

Avéro Achmea heeft de beste aansprakelijkheidsverzekering

Nieuws|De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van Avéro Achmea komt bij de Consumentenbond als Beste uit de Test. Met een Testoordeel van 8,2 laat Avéro onder meer ZLM (7,9), Ohra en Klaverblad (7,8) achter zich.

Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:13 oktober 2017

Gebruikstips_Schadeclaimen

De aansprakelijkheidsverzekering van Avéro Achmea scoort onder meer goed vanwege de aanwezigheid van een oppasclausule, sport- en spelclausule en een ruime vriendendienstclausule (€25.000). Dankzij deze clausules zijn schadegevallen waarvoor wettelijk gezien aansprakelijkheid ontbreekt, tóch verzekerd. De AVP van Avéro is relatief duur, maar vergoedt standaard tot liefst €2,5 miljoen.

Onwenselijke koppeling met bankrekening

In onze AVP-test van vorig jaar eindigde Avéro Achmea nog als tweede, achter ABN Amro. Nadien heeft de Consumentenbond echter besloten de schadeverzekeringen van ABN Amro, ING en Interpolis een aftrek van circa een half punt te geven, omdat je deze alleen kunt afsluiten als je beschikt over een bankrekening van ABN Amro, ING respectievelijk de Rabobank. De Consumentenbond vindt deze verplichte koppeling onwenselijk.

Subtopper vs. hekkensluiter

Met een 7,6 eindigt ABN Amro nu in de subtop, net als Interpolis (7,4). Voor bestaande klanten van ABN Amro en Rabobank zijn dit natuurlijk prima verzekeringen. ING is door de aftrek nu hekkensluiter, met een magere 5,9. Ditzo (6,5), Zelf en nieuwkomer nowGo (6,2) zijn ook geen hoogvliegers.

Premies blijven stijgen

Intussen blijven de AVP-premies stijgen. Sinds de vorige test gingen de premies van de volgende verzekeringen met gemiddeld zo’n 10% omhoog:

  • Aegon
  • Allianz
  • BLG
  • Delta Lloyd
  • ING
  • Ohra
  • Unigarant

Nationale-Nederlanden kwam begin deze maand met een verhoging van circa 5%.

Ohra en ING schroefden daarbij wel het verzekerde bedrag omhoog van €1 miljoen naar €1,25 miljoen, in lijn met het advies van de Consumentenbond. Bij de andere verzekeraars krijgt de consument niets terug voor de extra premie.

Vergelijk alle 33 onderzochte aansprakelijkheidsverzekeringen en zie welke voor jou de beste voorwaarden en premie heeft.

Lees ook:

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen