icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste AVP weer van Centraal Beheer

Nieuws
|
De populairste aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) komt ook, net als in 2018, als Beste uit de Test. Met een Testoordeel van 8,9 laat Centraal Beheer onder meer ZLM (8,8), Interpolis en ASR (met Sterdekking; 8,7) achter zich. Dat meldt het zojuist verschenen maartnummer van de Consumentengids.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 26 februari 2019

centraal beheer gebouw

Centraal Beheer overtuigend marktleider

Uit een recent panelonderzoek van de Consumentenbond (11.499 respondenten) bleek dat maar liefst 13,6% de aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten bij Centraal Beheer. Dat zijn er aanzienlijk meer dan bij Interpolis (8,4%), Univé (8,3%), FBTO (6,2%) en Ohra (5,3%).

Beste uit de Test

De AVP van Centraal Beheer is tevens een van de duurdere, maar ook dus de beste. Deze verzekering scoort vooral hoog door de aanwezigheid van een oppas- en logeerclausule, een sport- en spelclausule en een ruime vriendendienstclausule.

Hekkensluiter

Ook ABN Amro, Ohra, United Insurance en de sterk verbeterde AVP van ING scoren boven de 8. In 2018 was ING nog hekkensluiter. Dat is nu nowGo (5,5). Als gevolg van een iets aangepaste berekeningswijze liggen de Testresultaten dit jaar verder uit elkaar dan in het verleden.

Beste Koop

De AVP van United Insurance blijft de Beste Koop. Deze AVP is een aansprakelijkheidsverzekering met goede voorwaarden voor een redelijke prijs. Gezinnen met kinderen betalen daar afgerond €43 per jaar, alleenstaanden mét of gezinnen zónder kinderen €38 en singles slechts €25 per jaar. Voor inwoners van Zeeland en Brabant is ZLM overigens een prima alternatief.

Vergelijk zelf

De volledige AVP-test, met de resultaten van alle 27 onderzochte verzekeringen lees je in het maartnummer van de Consumentengids die vanaf 26 februari in de winkel ligt. De voorwaarden en premies van alle onderzochte aansprakelijkheidsverzekeringen vind je online in onze Vergelijker.

Bron: Consumentengids maart 2019

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen