! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gemotoriseerde wielrenner onverzekerd

Nieuws
|
Sinds eind januari een onzichtbaar motortje werd ontdekt in de fiets van de Belgische veldrijdster Femke van den Driessche, is dit type racefiets snel populair geworden bij amateurwielrenners. Zij rijden echter onverzekerd rond, waarschuwt verzekeraar Interpolis.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 26 mei 2016

Fietsverzekering wielrennen

Vanwege het motortje zijn deze fietsen wettelijk gezien namelijk motorrijtuigen, die een plaatje met kenteken moeten hebben. Ongelukken zijn daardoor niet gedekt door hun aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Motorrijtuigen zijn daarop uitgesloten (met uitzondering van e-bikes, waarvan het motortje er boven de 25 kilometer per uur mee uitscheidt). Highspeed e-bikes, die met meetrappen snelheden tot 45 km/uur kunnen halen, zijn zodoende ook uitgesloten van dekking op de AVP.

Schadeclaim

Mocht een gemotoriseerde racefietser een ernstig ongeluk veroorzaken, dan hangt hem in geval van een rechtszaak een forse schadeclaim boven het hoofd. Volgens Raymond van der Heide, risicodeskundige bij Interpolis, gaan fietsverkopers en -importeurs in dat geval evenmin vrijuit, als zij hun klant er niet op hebben gewezen dat die wettelijk gezien onverzekerd rondrijdt.

Bron: Z24/Consumentenbond

Lees ook:

Verzekeraars sluiten highspeed e-bikes uit

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen