icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Gemotoriseerde wielrenner onverzekerd

Nieuws
|
Sinds eind januari een onzichtbaar motortje werd ontdekt in de fiets van de Belgische veldrijdster Femke van den Driessche, is dit type racefiets snel populair geworden bij amateurwielrenners. Zij rijden echter onverzekerd rond, waarschuwt verzekeraar Interpolis.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 26 mei 2016

Fietsverzekering wielrennen

Vanwege het motortje zijn deze fietsen wettelijk gezien namelijk motorrijtuigen, die een plaatje met kenteken moeten hebben. Ongelukken zijn daardoor niet gedekt door hun aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Motorrijtuigen zijn daarop uitgesloten (met uitzondering van e-bikes, waarvan het motortje er boven de 25 kilometer per uur mee uitscheidt). Highspeed e-bikes, die met meetrappen snelheden tot 45 km/uur kunnen halen, zijn zodoende ook uitgesloten van dekking op de AVP.

Schadeclaim

Mocht een gemotoriseerde racefietser een ernstig ongeluk veroorzaken, dan hangt hem in geval van een rechtszaak een forse schadeclaim boven het hoofd. Volgens Raymond van der Heide, risicodeskundige bij Interpolis, gaan fietsverkopers en -importeurs in dat geval evenmin vrijuit, als zij hun klant er niet op hebben gewezen dat die wettelijk gezien onverzekerd rondrijdt.

Bron: Z24/Consumentenbond

Lees ook:

Verzekeraars sluiten highspeed e-bikes uit

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen