icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Hoewel de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) bepaald niet de duurste verzekering is, bestaan er flinke prijsverschillen tussen de aanbieders. Voor €50 à €60 per jaar heb je al een goede AVP met gezinsdekking, waarmee schade veroorzaakt door jou, je partner, kinderen, logés, huispersoneel én huisdieren gedekt is. Stellen zonder thuiswonende kinderen zijn dikwijls nog een tientje goedkoper uit. Alleenstaanden hebben zelfs voor circa €30 per jaar al volop keuze.
Rien Meijer
Rien Meijer

Expert Geld & Verzekering

Bijgewerkt op:  15 januari 2018

Snel naar:


Beste koop

Kijk bij het afsluiten van een AVP niet alleen maar naar de premie, maar ook naar de voorwaarden. Is het verzekerd bedrag toereikend? Is er sprake van een eigen risico? Zijn bepaalde sport- en spelsituaties, waarin je niet aansprakelijk bent, toch gedekt? En schade tijdens een logeerpartijtje? Voor elk profiel hebben wij berekend wat de 'Beste koop' is: een aansprakelijkheidsverzekering met goede voorwaarden, voor een redelijke prijs. In onze jongste test (Consumentengids juli/augustus 2016) waren dat:

  • De Nederlanden van Nu (onderdeel van Generali) 
    voor een gezin met kinderen (met een jaarpremie van afgerond €46 de goedkoopste gezins-AVP, met een keurige 7,0 als Testoordeel
  • United Insurance
    voor gezinnen zonder kinderen en alleenstaanden (gezinnen zonder kinderen en alleenstaanden mét kinderen betalen €38 per jaar, singles zonder kinderen zelfs slechts €24. De allervoordeligste AVP en met een Testoordeel van 7,1 zeker niet een van de slechtste)
  • ZLM
    voor gezinnen met kinderen in Zeeland of Noord-Brabant. ZLM is namelijk alleen in deze 2 provincies actief. (Testoordeel 7,9, slechts €2,40 per jaar duurder dan De Nederlanden van Nu én standaard verzekerd voor een hoog bedrag van €2,5 miljoen)

Bekijk ook:

 

Test aansprakelijkheidsverzekeringen