icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Hangmat-arrest verruimt wettelijke aansprakelijkheid

Nieuws
|
De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan die het in de toekomst mogelijk maakt om schade te verhalen door een mede-eigenaar aansprakelijk te stellen voor een gebrek aan de eigen opstal. Het gaat om een uitspraak in een zaak waarbij een vrouw gewond raakte bij een ongeluk met een hangmat.
rien meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 18 oktober 2010

De vrouw hing in de tuin bij haar woning een hangmat op aan een stenen pilaar. Toen ze plaatsnam in de hangmat, brak het metselwerk af en viel de pilaar over haar heen. De vrouw hield een dwarslaesie over aan het ongeluk.

De vrouw was ten tijde van het ongeluk samen met haar partner eigenaar van het huis. Het koppel had ook gezamenlijk een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren afgesloten. De Hoge Raad heeft beslist dat de vrouw haar partner kan aanspreken voor vijftig procent van de schade die ontstond uit het gebrek aan de opstal, ook al was zij zelf medebezitter van de woning.

Volgens de raadsman van de vrouw heeft de uitspraak grote gevolgen voor aansprakelijkheidsverzekeringen. Door de mogelijkheid om een mede-eigenaar aan te spreken, zullen verzekeraars in de toekomst waarschijnlijk in veel meer gevallen moeten uitbetalen.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen