icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

'Nederlanders duurst verzekerd'

Nieuws
|
Nederlanders zijn het duurst verzekerde volk ter wereld. Vorig jaar is per persoon gemiddeld € 4.715,50 (2008: € 4.659,50) aan verzekerings- en pensioenpremie betaald.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 5 juli 2010

Dat meldt verzekeringsblad Assurantie Magazine. 'Voor het eerst in de geschiedenis voert Nederland de ranglijst aan, waar het jarenlang het Verenigd Koninkrijk voor moest laten gaan,' aldus het blad. 'In Bangladesh, dat onderaan de ranglijst staat, wordt jaarlijks per persoon € 3,74 aan premie uitgegeven.'

Het premievolume dat de verzekeringsindustrie wereldwijd heeft geïnd, is vorig jaar volgens Assuratie Magazine met 1,1% teruggelopen ten opzichte van 2008. De daling werd vooral veroorzaakt bij levensverzekeringen. Groeimarkten zijn met name China en India.

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test aansprakelijkheidsverzekeringen