! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Premies Allianz en London fiks omhoog

Nieuws
|
De premie van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) gaat bij Allianz en dochter London Verzekeringen binnenkort met 7,5% omhoog.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 27 februari 2017

Allianz verzekering

Met jaarpremies variërend van afgerond €52 (alleenstaande zonder kinderen) tot €83 (gezin of alleenstaande mét kinderen) hoort Allianz al tot de allerduurste aanbieders. Dat geldt in iets mindere mate ook voor London, waar de AVP-premies uiteenlopen van €46 tot €75 per jaar. De verhogingen gaan in op 1 maart (London) respectievelijk 1 mei (Allianz).

Premieverhoging vanwege meer kleine claims

Als redenen voor de stevige premieverhoging geeft Allianz een toename van de hoogte van de claims en een forse stijging van het aantal kleinere claims. ‘Dat laatste zien we trouwens al sinds de crisis’, aldus woordvoerder Remco Overbeek. ‘Mensen draaien minder graag voor hun kleinere schades op, dus claimen vlugger.’

Vergelijken en afsluiten

De verhogingen passen in een trend die al langer zichtbaar is. Zo schroefde Klaverblad zijn AVP-premies onlangs al met 5% op. Verzekeruzelf.nl heeft de premies voor alleenstaanden en gezinnen met kinderen juist flink verláágd. Dit gaat deels ten koste van stellen zonder kinderen, die nu zo'n 10% meer betalen.

In onze online AVP-vergelijker zie je de premies en voorwaarden van alle aanbieders en kun je ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Bron: Allianz

Lees ook:
AVP-premies flink gestegen

 

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen