icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voorwaarden AVP in begrijpelijke taal

Nieuws
|
Het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen particulieren (kortweg AVP) wordt binnenkort een stuk makkelijker. De verzekeraars leggen momenteel de laatste hand aan het omschrijven van de polisvoorwaarden in zogeheten B1 taal.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 23 maart 2012

Dat staat voor taalgebruik dat bijna iedereen (zo'n 95% van de bevolking) kan begrijpen. Dit moet de doorgaans complexe financiële producten - ook voor mensen die geen hoge opleiding hebben gehad en voor hun werk nooit hoeven te lezen - inzichtelijk maken.

Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. De branche-organisatie verwacht dat de nieuwe, heldere polisvoorwaarden AVP nog voor deze zomer gereed zijn. Ruim 96% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering, die onbedoeld aan anderen toegebrachte schade vergoedt.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Meer nieuws

Meer nieuws

Test aansprakelijkheidsverzekeringen