icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Voorwaarden AVP in begrijpelijke taal

Nieuws
|
Het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen particulieren (kortweg AVP) wordt binnenkort een stuk makkelijker. De verzekeraars leggen momenteel de laatste hand aan het omschrijven van de polisvoorwaarden in zogeheten B1 taal.
Rien Meijer

Rien Meijer , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 23 maart 2012

Dat staat voor taalgebruik dat bijna iedereen (zo'n 95% van de bevolking) kan begrijpen. Dit moet de doorgaans complexe financiële producten - ook voor mensen die geen hoge opleiding hebben gehad en voor hun werk nooit hoeven te lezen - inzichtelijk maken.

Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. De branche-organisatie verwacht dat de nieuwe, heldere polisvoorwaarden AVP nog voor deze zomer gereed zijn. Ruim 96% van de Nederlanders heeft een aansprakelijkheidsverzekering, die onbedoeld aan anderen toegebrachte schade vergoedt.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.

Test aansprakelijkheidsverzekeringen