icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Tips voor een goedkope hotelkamer

Op internet buitelen de lokkertjes voor hotelkamers over elkaar heen. Hoe vind je de échte aanbiedingen?
hotel-boeken

Acties hotelketens

Acties van hotelketens leveren gegarandeerd korting op.

Voordeel: 25 tot 40% korting. 
Nadeel: slechts een paar keer per jaar. 
Tips:

 • Accor Hotels (o.a. Ibis, Mercure en Novotel) heeft tweemaal per jaar een actie met kortingen tot 40%. Leden van het gratis lidmaatschapsprogramma Le Club Accor krijgen 2 dagen van tevoren toegang tot de ‘uitverkoop’.
 • IHG, de keten met hotels als Holiday Inn en Crowne Plaza, heeft vergelijkbare acties.
 • Raadpleeg websites als loyaltylobby.com en insideflyer.nl. Die verzamelen kortingsacties.

Commissie opstrijken

Boekingssites als booking.com, expedia.nl en hotels.com krijgen van een hotel zo’n 15% commissie als zij een hotelboeking verzorgen. Via zogeheten cashback-websites kun je dit bedrag zelf opstrijken.

Voordeel: 5 tot 15% korting. 
Nadeel: je moet je eerst aanmelden op een cashback-site; de uitbetaling duurt weken. 
Tips:

 • Meld je aan op bijvoorbeeld spaarwinkelen.nl, cashbacktotaal.nl of cashbackxl.nl en klik door naar de hotelwebsite. Na het verblijf log je in bij de cashback-website om de commissie te claimen.
 • Wie op deze manier boekt bij Accor Hotels, CenterParcs of H10 Hotels krijgt tot 6% terug. Sites als topcashback.co.uk en quidco.com bieden vergoedingen tot wel 15% (let op, de sites zijn alleen Engelstalig). Wie via deze sites alsnog bij booking.com boekt, krijgt 5% terug, bij expedia.nl 9% en bij hotels.com 7%.
 • Vergelijk de hoogte van commissies op cashbacksvergelijken.nl.

Laagsteprijsgarantie 

De meeste hotelketens garanderen de laagste prijs voor wie direct bij hen een kamer boekt. Wie elders dezelfde kamer tegen dezelfde voorwaarden vindt, krijgt die lagere prijs plus een ‘cadeau’. Dat is vaak 10 tot 20% extra korting, maar kan ook een gratis nacht (IHG Hotels, Choice Hotels) of bijvoorbeeld $50 korting (Hilton, expedia.nl) zijn.

Voordeel: 10 tot 100% korting.  
Nadeel: de voorwaarden voor de laagsteprijsgarantie zijn strikt; je moet eerst een boeking maken.
Tips:

 • Met zoekmachines als momondo.nl, trivago.nl, kayak.nl en skyscanner.nl is het eenvoudig om een kamer elders goedkoper te vinden.
 • Boek alleen een kamer die kosteloos geannuleerd kan worden wanneer de claim niet gehonoreerd wordt.

Punten sparen 

Veel ketenhotels, zoals Accor Hotels, hebben een spaarprogramma waarbij je punten krijgt voor elke overnachting die bij het hotel is geboekt. Zo spaar je voor een gratis overnachting.

Voordeel: 5% korting tot een gratis overnachting. 
Nadeel: gespaarde Accor-punten zijn pas bij een waarde van €40 inwisselbaar. 
Tips:

 • Bij Accor Hotels krijg je 5 tot 8,5% van de overnachtingsprijs aan punten. Tijdens acties krijg je meer punten of een bonus van €45 aan punten – voldoende voor een nacht in het Ibis Budget Amsterdam Airport.
 • Bezoek de Accor-website vanaf een cashback-site voor een extra korting tot 8%.

Boeken via hotels.com

Boek je meerdere keren per jaar online een overnachting, dan is het Rewards-programma van hotels.com interessant. Elke geboekte hotelnacht levert een punt op. 10 punten leveren een gratis overnachting op ter waarde van de gemiddelde prijs van de voorgaande 10 boekingen.

Voordeel: de elfde nacht is gratis. 
Nadeel: na 12 maanden inactiviteit vervallen gespaarde punten. 
Tip: via hotels.com zijn vrijwel alle accommodaties ter wereld te boeken, ook als ze niet bij een keten zijn aangesloten. De actie geldt dus ook die sfeervolle B&B op de Veluwe.

Hilton kortingscodes

Bij Hilton Hotels in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika krijg je bij een boeking via stay.hilton.com/MVP altijd 20% korting. Je moet je dan eerst aanmelden bij het gratis spaarprogramma Hilton Honors.

Voordeel: 15 tot 20% korting. 
Nadeel: in Europa is Hilton een vrij prijzige hotelketen. Dat geldt niet voor andere werelddelen. 
Tips:

 • Voor andere werelddelen geven de cijfercodes 3000700 of 113000700 15% korting als je die bij het betalen invult onder ‘corporate code’.
 • Boek bij Hilton via een cashback-website voor een extra korting van 3 tot 6%.
   

Lees meer:

Nieuw & interessant

 • Nieuws  |  18 dec.

  Reisaanbiedingen beperkt te boeken

  Een vlucht of weekendje weg voor een paar tientjes: klinkt goed! Maar hoe vaak is de reis ook echt voor de aanbiedingsprijs te boeken?
 • vliegen en reizen
  14 dec.

  Privacy websites reisorganisaties

  Als je online een reis boekt moet je veel gegevens invullen. Maar niet al die gegevens zijn echt nodig. Wat doen reisorganisaties met jouw gegevens? En hoe gaan ze om met cookies?