icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

In 5 stappen een natuurhuisje boeken

Heerlijk ontspannen in een vakantiehuisje in de natuur? Let dan goed op als je gaat boeken. Het aanbod is ruim, maar het begrip ‘natuur’ ook. In 5 stappen naar het perfecte natuurhuisje.

Gepubliceerd op:25 juli 2018

reizen-natuurhuisje-finland

Heerlijk ontspannen in een vakantiehuisje in de natuur? Let dan goed op als je gaat boeken. Het aanbod is ruim, maar het begrip ‘natuur’ ook. In 5 stappen naar het perfecte natuurhuisje.

Kies de omgeving: bos, platteland of park

Beslis eerst in wat voor soort omgeving je wilt verblijven. Iedere aanbieder heeft weer net een andere definitie van natuur. Wil je midden in het bos zitten of vind je een mooie omgeving op het platteland ook goed? Houd er rekening mee dat je bij een rustige ligging minder voorzieningen in de buurt hebt zoals winkels. Bij huisjes in de van een dorp of in een vakantiepark heb je meer faciliteiten vlakbij.

Kies het soort huisje

De vakantiewoningen die worden aangeboden zijn erg divers. Sommige aanbieders bieden naast vrijstaande huizen ook kamers of appartementen in een boerderij of kasteel aan. De verblijven verschillen vooral op het gebied van luxe: van simpele kleine huisjes tot chique villa’s.

Filter het aanbod

Bij veel aanbieders kun je het aanbod filteren op voorzieningen, type huisje en ligging. Zo kun je vaak kiezen uit vrijstaande huisjes of huisjes in een park. Kun je binnen een site niet filteren op omgeving (zoals bos of duinen)? Filter dan op regio’s waar deze te vinden zijn. Als je echt in de bossen wilt zitten kun je het best kiezen voor natuurhuisjes op de Veluwe of in Gelderland. Vergeet niet in te vullen met hoeveel personen je gaat. Als je bijvoorbeeld met zijn tweeën boekt vallen groepsaccommodaties alvast af.

Kijk goed naar de ligging

Het beste beeld van de omgeving krijg je met de satellietfunctie. Bij sommige aanbieders vind je deze op de website. Gebruik anders een van de volgende sites:

Houd er rekening mee dat de locatie op de kaart soms niet exact, maar bij benadering is. Let ook op de ligging ten opzichte van andere huizen. Soms staat het huis op een erf, dan moet je misschien steeds langs de woning van de eigenaar. Houd verder rekening met het jaargetijde waarin de foto’s zijn genomen: in de zomer heb je door begroeiing vaak meer privacy dan in de winter.

Bepaal wat je ervoor wilt betalen

Ligging en luxe bepalen mede de prijs. Omdat veel natuurhuisjes uniek zijn in hun soort zal je zelf moeten bepalen wat je een redelijke prijs vindt. Let daarbij wel op bijkomende kosten, zoals:

Bekende aanbieders van natuurhuisjes

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • accommodatie-boeken-online
  17 aug.

  Citytrip: zelf regelen of een pakket boeken?

  Als je zelf de vlucht en het verblijf boekt heb je veel keuze, en het is vaak goedkoper. Het kost wel meer moeite.
 • vakantie-huisjes
  27 feb.

  Schoonmaak vakantiewoningen

  Stof, haren, schimmel en beestjes: vakantiebungalows worden vaak niet goed schoongemaakt.
 • boeken
  Nieuws  |  18 dec.

  Reisaanbiedingen beperkt te boeken

  Een vlucht of weekendje weg voor een paar tientjes: klinkt goed! Maar hoe vaak is de reis ook echt voor de aanbiedingsprijs te boeken?
 • hotel-laagsteprjisgarantie
  14 dec.

  Laagsteprijsgarantie

  Bijna alle hotelketens garanderen de laagste kamerprijs als je rechtstreeks bij hen boekt. Wat zijn die beloftes waard?