icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

TikTok schendt de privacy van kinderen

TikTok heeft lak aan privacyregels en verzamelt en verhandelt privéinformatie zonder dat je als ouder of verzorger daar toestemming voor hebt gegeven. TikTok moet hier direct mee stoppen en een schadevergoeding betalen. Meld je (kind) nu gratis aan.

Claim nu schadevergoeding

 • Wat is er mis

  TikTok verwerkt op grote schaal persoonsgegevens van kinderen zonder toestemming van ouders of verzorgers. TikTok verdient hier jaarlijks miljarden euro’s aan. Er wordt opzettelijk slecht geïnformeerd zodat kinderen niet weten dat hun privacy wordt geschonden. Ook kampt de app met beveiligingsproblemen

 • Onze eisen

  TikTok moet een schadevergoeding van 2 miljard betalen, stoppen met het verzamelen van overmatig veel gegevens van kinderen en alle persoonsgegevens die onrechtmatig zijn gekaapt vernietigen.

   

 • Wat gaan we doen

  Alleen samen kunnen we zorgen dat TikTok de privacy van kinderen niet meer schendt. Meld je (kind) nu gratis aan en claim een schadevergoeding. Wij gaan voor jou het juridisch gevecht aan.

Meer weten?

Lees onderstaande vragen en antwoorden

Help! Mijn kind is online

Natuurlijk wil je dat je kind of kleinkind veilig online opgroeit. In 4 weken leren we je alles over sluikreclame, filterbubbels en instellingen voor smartphones en tablets. Je ontvangt elke vrijdag een e-mail.

Meld je aan

Tot nu toe

 • Actie Hoogtepunt |

  Eerste overwinning in TikTok-zaak

  Goed nieuws over onze TikTok-claim! De rechter heeft ons namelijk gelijk gegeven op de punten die in de eerste zitting zijn behandeld:

  • de Nederlandse rechter is bevoegd én
  • de zaak, onze claim samen met stichting Take Back you Privacy, kan gewoon doorgaan.

  Lees er verder over in ons nieuwsbericht.

 • Nieuws |

  Krijgt China toegang tot al onze data?

  Vandaag werd duidelijk dat de nieuwe privacyvoorwaarden van TikTok Chinese medewerkers toegang geven tot onze informatie. Ook in onze claim verwijten wij TikTok dat het (onrechtmatig) persoonsgegevens stuurt naar China. 

  Alexander Klopping vertelt erover in Jinek (video) en geeft aan waarom hij vindt dat TikTok verboden zou moeten worden.

Goeie actie? Word lid

De Consumentenbond bestaat voor en dankzij jou. Als je lid wordt, steun je ons werk en kunnen we blijven strijden voor een eerlijke en veilige markt. Vind jij dat net als wij belangrijk? Voor €5 per maand heb je direct toegang tot meer dan 1500 testresultaten. En kunnen wij voor jouw belangen op blijven komen. Doen dus!

Bekijk onze lidmaatschappen