icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Karvan Cevitam

Gepubliceerd op:1 januari 2014

24_karvan_cevitam

Over deze bekende siroop kregen we een brief. 'Er staat op de fles 'geen toegevoegde suikers' terwijl die er wel inzitten', meldde iemand ons. Pas als je goed kijkt, zie je dat de opmerking 'geen toegevoegd suiker' gaat over een nieuw product van Karvan Cevitam, hun fruitfrisdrank, waar op de fles siroop reclame voor wordt gemaakt. Fabrikant Karvan Cevitam reageert dat ook zij deze klachten hebben ontvangen, en ze actie ondernemen.

Er komt in vette letters 'probeer ook eens' boven de tekst te staan. Dat zal binnenkort gebeuren. Voorlopig moeten we het nog even met de oude bussen doen. Inmiddels is de fles inderdaad aangepast. De fabrikant heeft zoals toegezegd 'probeer ook eens' toegevoegd en er blikjes in plaats van flessen bij afgebeeld.

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet! 

Meer misleidende etiketten zien?

Wil je weten welke andere producten misleidende verpakkingen hebben? Op onze Wall of Shame verzamelen wij de producten die misleidend kunnen zijn voor consumenten.

Bekijk de volledige Wall of Shame