icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Healthy People

De volledige reactie van Healthy People nadat wij een brief stuurden om opheldering te vragen over het kletsplaatje op de blauwe bosbes en framboos fruitdrank.

Gepubliceerd op:9 juli 2014


Beste,

Healthy People bosbesBedankt voor je email.

Als klein bedrijfje vinden wij het altijd erg prettig om reacties van onze consumenten te ontvangen. Zo ook van de consumentenbond. Immers zo blijven wij ook op de hoogte van wat er speelt onder consumenten.

Wat betreft jouw opmerking over onze variant blauwe bosbes framboos het volgende.

We streven er na om de positieve kracht van superfruit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken in de vorm van onze smaakvolle fruitsappen. Wat betreft de variant blauwe bosbes framboos, hierbij wordt blauwe bosbessenpuree en frambozenpuree vermengd met witte druivensap(84%) en aroniabessensap. Het sap is dus 100% sap zonder toevoegingen. Bij de ontwikkeling van deze sapvariant hebben wij diverse sapsamenstelling getest, waarbij uiteindelijk deze samenstelling als beste naar voren gekomen is. Wij voegen bewust geen suiker of andere smaakstoffen toe maar alleen sap, zodat we komen tot 100% sap. De witte druivensap voegen wij aan het sap toe omdat dit voor het sap een uitstekende smaakdrager is. Het zorgt er verder voor dat de bosbespuree en frambozenpuree niet te vol van smaak wordt, maar de karakteristieke smaak van de blauwe bosbes en framboos wel goed terug te vinden is in het eindproduct. Vandaar dat wij deze smaak ook expliciet op het pak communiceren. Wij vinden het vervelend mocht dit eventueel onduidelijk overkomen.

Mocht je nog vragen hebben, dan vernemen wij dat gaarne.

Met vriendelijke groet,

Healthy People

Vind jij de reactie van Healthy People ook een smoes? Nomineer dan de blauwe bosbes en framboos als grootste Kletsmajoor!

 

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet!