icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Heinz Sandwich Spread pikante groenten

Gepubliceerd op:6 januari 2014


Update februari 2017

Heinz stelt de verpakking niet aan te passen. Suiker staat immers in de ingrediëntendeclaratie en in de voedingswaardetabel, zo stelt men. Een gemiste kans, immers de voorkant van de verpakking suggereert iets heel anders dan de kleine lettertjes op de achterkant. Heinz blijft op de schandpaal staan.  

Pikant detail: veel suiker

Als iets pikant is verwacht je niet direct dat er veel suiker in zit. Bij de Heinz Sandwich Spread pikante groenten is dat blijkbaar anders. 18% van het product bestaat uit suiker, 12 klontjes in een pot. Heinz pronkt er niet mee en noemt het een lekkere lichte spread, met knapperige stukjes groenten. Ook het woord 'verantwoord' wordt weer eens gebruikt. Vergeleken waarmee het 'verantwoord' is, wordt niet vermeld helaas.

 

Heinz_sandwichspread_550pix

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet! 

Meer misleidende etiketten zien?

Wil je weten welke andere producten misleidende verpakkingen hebben? Op onze Wall of Shame verzamelen wij de producten die misleidend kunnen zijn voor consumenten.

Bekijk de volledige Wall of Shame