icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hema Krabsalade (aangepast)

Gepubliceerd op:  1 januari 2014

Bijgewerkt op:  24 november 2016

36_hema_krabsalade

Update 24 november 2016: de naam is gewijzigd in Surimi-krab salade.

Een gemiddelde krabsalade telt meer dan 40 ingrediënten. Maar veel krab zit er niet in. In die van de HEMA zit bijvoorbeeld maar 5% krab. Eigenlijk zou de naam van de salade surimi-krab-salade moeten zijn, want in bijna alle krabsalades zit meer surimi, nepkrab, dan echte krab. Update: Goed nieuws van HEMA! HEMA belooft de naam aan te passen. Update 20 augustus 2014: in de winkel troffen wij wél een andere verpakking aan, maar zónder de beloofde aanpassing. Na lang aandringen laat Hema weten met de fabrikant te hebben afgesproken dat het percentage krab wordt aangepast. Het duurt nog even voordat dit is doorgevoerd, aldus Hema. Wat het percentage wordt, zegt Hema er niet bij. Voorlopig blijft de krabsalade van Hema nog even op de Wall of Shame staan, dus!

36_hema_krabsalade

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet! Steun ons door onze petitie te ondertekenen.

Teken onze petitie.

Meer misleidende etiketten zien?

Wil je weten welke andere producten misleidende verpakkingen hebben? Op onze Wall of Shame verzamelen wij de producten die misleidend kunnen zijn voor consumenten.

Bekijk de volledige Wall of Shame