icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Jack Klijn cashew mix honing

Gepubliceerd op:6 januari 2014


De cashew mix honing van Jack Klijn bevat helaas meer suikers (34%) dan cashewnoten (33%). De meeste suiker is gewoon toegevoegd als suiker, en een klein beetje is honing, glucosestroop en natuurlijke suikers uit de noten zelf. Honing is natuurlijk duurder als ingrediënt, maar creatieve marketeers vinden honing leuk staan op de verpakking dus voegen fabrikanten graag een ietsjepietsje toe. Om het nog eens extra gezond te laten lijken, meldt de verpakking trots dat er antioxidanten in zitten. Jammer alleen dat dat nogal nietszeggend is: de Europese Voedselautoriteit heeft alle wetenschappelijke informatie over antioxidanten op een rij gezet, en heeft geen bewijs gevonden dat ze goed zijn voor de gezondheid

Update 23 januari
Heel goed nieuws van Intersnack, de producent van Jack Klijn. Het bedrijf laat ons weten de kritiek te begrijpen en de verpakking aan te passen bij de eerstvolgende druk. De omschrijving wordt: Gesuikerde Cashew mix met honing - zoetzoute mix van gesuikerde pinda's en cashews. Ook wordt de claim 'bevat anti-oxidanten' verwijderd van de verpakking. Zo zien we het graag! 

Intersnack benadrukt overigens dat het niet de intentie heeft om consumenten te misleiden, en dat er geen honing in zit 'omdat het leuk staat', maar omdat het product daadwerkelijk een honingsmaak heeft.  

 

  NIEUW_JackKlijn_550pix-WORDT-AANGEPAST

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet!