icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Servero Fruit to Go

Gepubliceerd op:  6 januari 2014


De fabrikant van Servero, Coroos Conserven, heeft nog niet in de gaten dat het gebruik van sapconcentraat als suikervervanger wel mag, maar dat je dan niet mag claimen dat het product geen toegevoegd suiker bevat. Sapconcentraat is namelijk nagenoeg hetzelfde als suiker, en niet gezonder dan gewone suiker uit de suikerbiet. Hetzelfde doet Albert Heijn met zijn appel & peer knijpzakje, dat nota bene een 'gezondere keuze'-predicaat heeft gekregen van de Stichting Ik Kies Bewust, waarvan AH samen met o.a. Unilever het bestuur vormt. Als de fabrikanten de verpakking niet aanpassen, dan rest ons niets anders dan het te melden bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Update 21 januari: Albert Heijn heeft ons inmiddels laten weten dat zij al sinds vorige maand bezig zijn de verpakking aan te passen. Toevallig of niet? Wij houden in de gaten hoe de verpakking wordt. 

Update 6 februari: Coroos heeft laten weten dat zowel de verpakking als de receptuur kritisch bekeken zal worden en waar nodig wordt aangepast. Bovendien gaat het bedrijf ons op de hoogte houden van de vorderingen. Het kan even duren, tot het najaar. Wordt vervolgd!

NIEUW_AH_Fruittogo_550pix-WORDT-AANGEPAST

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet! Steun ons door onze petitie te ondertekenen.

Teken onze petitie.

Meer misleidende etiketten zien?

Wil je weten welke andere producten misleidende verpakkingen hebben? Op onze Wall of Shame verzamelen wij de producten die misleidend kunnen zijn voor consumenten.

Bekijk de volledige Wall of Shame