icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Servero Slurp fruit

Bijgewerkt op:1 maart 2018


Update januari 2018

Coroos heeft heeft de ingrediënten inmiddels aangepast. In plaats van appelsap wordt er voortaan appel gebruikt. Het slurpfruit bestaat nu uit 56,7% appel, 25% aardbei, 15% banaan, 3% zwarte bes, <1% citroensap en citrusvezels. Een stuk meer appel dan aardbei dus, daarom zou het wel netjes zijn als Servero het product ‘appel-aardbei’ zou noemen, en niet ‘aardbei’. 

Wél suiker toegevoegd 

Servero (van Coroos Conserven) maakt dezelfde fout als bij hun 'fruit to go', namelijk ten onrechte claimen dat 0% suiker is toegevoegd. Helaas, ook in Slurpfruit zit appelsapconcentraat in en dat is net zo goed toegevoegde suiker. Bij dit product (speciaal gericht op kinderen) doet Servero er nog een schepje bovenop en noemt het schaamteloos 'Hét GEZONDE tussendoortje!'.

Gelukkig is er strenge wetgeving die fabrikanten dwingt om specifiek aan te geven waarom het product, bewezen, gezond is. Helaas doet Servero dat niet. Zo kan alles wel gezond genoemd worden.

 

NIEUW_AH-slurpfruit_550pix-WORDT-AANGEPAST 

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet!