icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Servero Slurp fruit

Gepubliceerd op:  6 januari 2014


Servero (van Coroos Conserven) maakt hier dezelfde fout als bij hun 'fruit to go', namelijk ten onrechte claimen dat 0% suiker is toegevoegd. Helaas, ook in Slurpfruit zit appelsapconcentraat in en dat is net zo goed toegevoegde suiker. Bij dit product (speciaal gericht op kinderen) doet Servero er nog een schepje bovenop, en noemt het schaamteloos 'Hét GEZONDE tussendoortje!'.

Gelukkig is er strenge wetgeving die fabrikanten dwingt om specifiek aan te geven waarom het product, bewezen, gezond is. Helaas doet Servero dat niet. Zo kan alles wel gezond genoemd worden.

Update 6 februari: Coroos heeft laten weten dat zowel de verpakking als de receptuur kritisch bekeken zal worden en waar nodig wordt aangepast. Bovendien gaat het bedrijf ons op de hoogte houden van de vorderingen. Het kan even duren, tot het najaar. Wordt vervolgd, dus! 

NIEUW_AH-slurpfruit_550pix-WORDT-AANGEPAST 

Dit deugt niet!

Weet jij ook niet meer wat je moet geloven als je een voedselverpakking ziet? Ons panel werd ook vaak op het verkeerde been gezet! Dit deugt niet! Steun ons door onze petitie te ondertekenen.

Teken onze petitie.

Meer misleidende etiketten zien?

Wil je weten welke andere producten misleidende verpakkingen hebben? Op onze Wall of Shame verzamelen wij de producten die misleidend kunnen zijn voor consumenten.

Bekijk de volledige Wall of Shame