icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Miskoop door misleiding

Ook online een mooie deal gescoord in Verweggistan? En blijkt het een totale miskoop te zijn? Laat het er niet bij zitten! Je hebt recht op een goed en veilig product. Ook bij een goedkoop product of een aanbieding die misschien te mooi is om waar te zijn.

Te mooi om waar te zijn
 

Je kent het vast wel, je hebt iets besteld wat helemaal uit China moet komen. Want, het is goedkoper. Of je kunt het in Nederland niet krijgen. Maar wanneer je pakket aankomt, is het niet wat je verwachtte. Een t-shirt heeft een hele andere vorm of de kwaliteit van de print is totaal anders. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld kerstverlichting die voor kortsluiting zorgt.

Dit overkomt honderden mensen die spullen kopen buiten de EU. Wij willen dat veranderen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Kom in actie en dien een klacht in. Wij bundelen de klachten en bieden ze via onze Europese koepelorganisatie BEUC aan bij het Europees Parlement. Zo wordt shoppen buiten de EU net zo veilig als binnen de EU.

 • Het probleem

  Een aanbieding die te mooi is om waar te zijn. Je hebt recht op een goed en veilig product.

   

 • Ons doel

  Kopen bij webwinkels van buiten de EU moet voor jou net zo veilig zijn als in de EU.

 • Wat kun jij doen?

  Hoe meer meldingen we verzamelen via Klachtenkompas, hoe meer druk we kunnen uitoefenen.

Meer weten?

Tijdlijn

24 januari 2022

Webwinkelen buiten de EU blijft risico

Koop geen producten bij webwinkels van buiten de EU. Denk aan elektrische apparaten, kleding, sieraden, cosmetica, bestrijdingsmiddelen, medicijnen of speelgoed. De producten vallen vaak tegen, werken slecht of zijn ronduit onveilig. Dat blijk uit onderzoek van de Consumentenbond. Wij vroegen 10.000 consumenten naar hun ervaringen met buitenlandse webwinkels.

Lees het hele nieuwsbericht

21 januari 2022

producten online marketplaatsen onderzocht

Afgelopen zomer hebben we tientallen producten besteld bij webwinkels buiten de EU. En ook andere consumentenorganisaties hebben producten van verschillende buitenlandse online marktplaatsen onderzocht. Op de veiligheid van producten die op deze websites worden aangeboden valt vaak veel aan te merken. 

Lees alle recente onderzoeken op de pagina: Onveilige producten bij buitenlandse webshops

 

6 december 2021

In gesprek

Afgelopen 3 weken hebben we aan leden van het Europees Parlement gepresenteerd welke problemen consumenten ondervinden bij het kopen bij online platforms. We hebben laten zien welke veiligheidsissues we tegenkomen bij producten die collega-organisaties en wijzelf onderzocht hebben.

Daarnaast hebben we verteld over de problemen die consumenten ervaren. Er zijn veel meldingen van lange levertijden en producten die van zeer slechte kwaliteit zijn. En klachten van mensen die een ander product kregen dan dat ze besteld hadden.

Het retourproces blijkt ook erg onduidelijk en gaat vaak mis.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.

In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd. 

Goeie actie? Word lid

Eerlijk is eerlijk, de Consumentenbond is nergens zonder zijn leden. Hoe meer steun hoe meer wij kunnen strijden voor een eerlijke en veilige markt. Steun ons ook. Je bent al lid voor €3 per maand.

header-geld-en-recht-1200x800px