! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Miskoop door misleiding

Ook online een mooie deal gescoord in Verweggistan? En blijkt het een totale miskoop te zijn? Laat het er niet bij zitten! Je hebt recht op een goed en veilig product. Ook bij een goedkoop product of een aanbieding die misschien te mooi is om waar te zijn.

Te mooi om waar te zijn
 

Je kent het vast wel, je hebt iets besteld wat helemaal uit China moet komen. Want, het is goedkoper. Of je kunt het in Nederland niet krijgen. Maar wanneer je pakket aankomt, is het niet wat je verwachtte. Een t-shirt heeft een hele andere vorm of de kwaliteit van de print is totaal anders. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld kerstverlichting die voor kortsluiting zorgt.

Dit overkomt honderden mensen die spullen kopen buiten de EU. Wij willen dat veranderen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Kom in actie en dien een klacht in. Wij bundelen de klachten en bieden ze via onze Europese koepelorganisatie BEUC aan bij het Europees Parlement. Zo wordt shoppen buiten de EU net zo veilig als binnen de EU.

 • Het probleem

  Een aanbieding die te mooi is om waar te zijn. Je hebt recht op een goed en veilig product.

   

 • Ons doel

  Kopen bij webwinkels van buiten de EU moet voor jou net zo veilig zijn als in de EU.

 • Wat kun jij doen?

  Hoe meer meldingen we verzamelen via Klachtenkompas, hoe meer druk we kunnen uitoefenen.

Meer weten?

Tot nu toe

 • Nieuws | 2 oktober 2021

  Wat speelt er?

  1 juni 2021
  De webwinkels van buiten de EU moeten een “economic operator” of wel een wettelijke vertegenwoordiger hebben in Europa als ze daar producten leveren. Dat heet een 'economic operator'. 

  1 juli 2021
  Vanaf 1 juli moet je voor álle aankopen buiten de EU btw betalen. Voorheen moest dat alleen bij bedragen boven de €22. Hoeveel btw je moet betalen, verschilt per product. In Nederland is het meestal 21% (soms 9%).

  17 juli 2021
  Op producten met een CE moet de volledige naam en adres van de fabrikant staan. Ook moet er op het product een contact binnen de EU staan.  

  Lees meer tips voor online kopen bij een buitenlandse winkel

 • Actie gestart | 2 oktober 2021

  Start actie

  We komen samen met jou in actie tegen schimmige niet-Europese webwinkels.

  We verzamelen voorbeelden van onveilige, ondeugdelijke en verkeerd geleverde producten. Met jouw hulp kunnen we in Brussel druk zetten op de Europese Commissie om de regels en wetten te verbeteren.

Ja, houd me op de hoogte van deze actie

Meld je aan voor de Consumentenbond nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle activiteiten, tests, acties en campagnes.

Je ontvangt de nieuwsbrief maximaal 1 keer per week. Lees onze privacyverklaring.

Je aanmelding is gelukt!

Je krijgt een email als bevestiging

Voer een geldig e-mailadres in a.u.b.

  

Goeie actie? Word lid

Wil jij ook dat wij opkomen voor de belangen van álle consumenten in Nederland? Steun ons dan en word lid. Kies het lidmaatschap dat het beste bij je past. Bijvoorbeeld toegang tot al onze testinformatie. Of juridische hulp bij consumentenproblemen.

Kies je lidmaatschap

Kom in actie