icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Alle artikelen

Artikelen binnen Woekerpolissen

Meer informatie over onze collectieve rechtszaken

De Consumentenbond voert een rechtszaak tegen ASR en Nationale-Nederlanden om af te dwingen dat consumenten die woekerpolis hebben of hebben gehad een redelijke compensatie krijgen. Daarom voeren wij een zogenoemde collectieve rechtszaak.

Gepubliceerd op:22 maart 2017


Wat eist de Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft een collectieve rechtszaak aangespannen tegen verzekeraar ASR en tegen Nationale-Nederlanden. In beide zaken vragen we de rechter om vast te stellen dat de verzekeraar onrechtmatig heeft gehandeld. ASR en Nationale Nederlanden hebben klanten niet (voldoende) geïnformeerd over de aard en hoogte van de kosten en overlijdensrisicopremie. In beide zaken vragen we de rechter om de verzekeraar op te dragen de teveel betaalde kosten en risicopremies aan klanten terug te geven en de waarde van alle polissen opnieuw te berekenen.   

Moet ik me inschrijven om mogelijke compensatie te krijgen?

Voor het starten van een collectieve actie en het indienen van een vordering bij de rechter is het (juridisch gezien) niet nodig dat gedupeerden zich inschrijven. Het afgeven of ontvangen van een machtiging is voor dit doel niet nodig. Het gaat hierbij niet om individuele belangenbehartiging, of rechtshulp. In beginsel komen we voor de collectieve belangen van alle gedupeerden op. Bij sommige zaken vragen we consumenten zich wel te melden of om onze acties te steunen. Het actief betrekken van gedupeerden en sympathisanten kan ook helpen om beter inzicht in problemen te krijgen en samen sterk te staan, één vuist te vormen tegenover het bedrijf in kwestie en de kans op succes vergroten.

Wie gaat deze rechtszaak betalen?

Deze actie wordt gefinancierd door de Consumentenbond. Wij vragen geen financiële bijdrage van u. Als de rechter in ons voordeel beslist zullen wij de kosten op de verzekeraar verhalen onder het motto ‘de vervuiler betaalt!’

Wat als ik een andere woekerpolis heb?

Het is mogelijk dat je bent gedupeerd door een woekerpolis waarover de Consumentenbond geen collectieve rechtszaak voert. De Consumentenbond heeft niet de middelen om voor alle gedupeerden rechtszaken te voeren. We komen op voor mensen met een woekerpolis van ASR genaamd Waedrye, en woekerpolissen van Nationale-Nederlanden, genaamd: Flexibel Verzekerd Beleggen,  Bedrijfs Effect Sparen, ING Bank Privé Pensioenplan, ING Bank Bedrijfsspaarpolis, en ING Bank Flexibel Spaarplan. Als je een andere woekerpolis hebt, dan kun je overwegen om je bij een claimorganisatie aan te sluiten of zelf een klacht in te dienen.

Nationale-Nederlanden: Compenseer mij eerlijk!

Nationale-Nederlanden is een van de verzekeraars die veel woekerpolissen heeft verkocht, maar gedupeerde klanten veel te weinig compensatie heeft betaald. Wij komen op voor de belangen van gedupeerde klanten.

Naar de actie

HIPPO-1200x800

ASR: Compenseer mijn polis eerlijk!

Verzekeraar ASR heeft meer dan 200.000 mensen gedupeerd met een woekerplis genaamd Waerdye. De Consumentenbond voert een rechtszaak voor een eerlijke vergoeding.

Naar de actie

ASR

Artikelen binnen Woekerpolissen

Alle artikelen

Artikelen binnen Woekerpolissen