icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Schadevrije jaren

Alleen de bestuurder op wiens naam de autoverzekering staat, bouwt schadevrije jaren op. Andere regelmatige bestuurders van dezelfde auto, zoals partners en kinderen, bouwen niets op. Wij pleiten al jaren voor aanpassing van dit oneerlijke systeem en er is goede hoop dat dit nu eindelijk gaat gebeuren.

Gepubliceerd op: 17 januari 2020

stuur-auto-autoverzekeringen

Opbouw schadevrije jaren tweede bestuurder

Met meer schadevrije jaren betaal je minder verzekeringspremie. 80% van de ondervraagden in ons panelonderzoek vindt dat andere regelmatige bestuurders dan alleen de verzekeringnemer ook schadevrije jaren moeten kunnen opbouwen.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra was van mening dat dit al gebeurde en communiceerde dit ook zo naar de Tweede Kamer. Wij lieten de minister weten dat het in de praktijk helaas zo niet werkt. Hoekstra stuurde de Kamer hierop gauw een gecorrigeerde versie van zijn antwoorden op eerder gestelde Kamervragen en liet weten waardering te hebben voor onze bemoeienis.

In gesprek

Een mooi voorbeeld van voortschrijdend inzicht bij de bewindsman. Belangenbehartiging vraagt vaak een lange adem en levert achter de schermen veel gedoe op.

De minister wil nu gelukkig met ons en het Verbond van Verzekeraars om de tafel. Komende dinsdag spreken we een topambtenaar van het ministerie. Hoekstra wil weten welke problemen spelen bij het opbouwen van dubbele schadevrije jaren en wat de wensen van consumenten zijn. Wij helpen hem graag aan die informatie.

Meer over schadevrije jaren