icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Succes! Reserves zorgverzekeraars flink gedaald

Wij riepen zorgverzekeraars op om te stoppen met het oppotten van reserves. Cijfers over 2017 tonen aan dat de reserves van zorgverzekeraars flink geslonken zijn doordat er geïnvesteerd is in de premies. Een goede ontwikkeling! Toch hebben zorgverzekeraars nog steeds meer reserves op de plank dan wettelijk nodig. Wij houden een vinger aan de pols.

 • CB-PremieJagen-steunen

  Ik wil meer lezen over de financiële resultaten van zorgverzekeraars

  Wil je de resultaten van specifieke verzekeraars, of de achterliggende cijfers bestuderen? Bekijk dan het volledige onderzoek over de winsten en reserves van zorgverzekeraars (pdf). 

 • CB-PremieJagen-hulp

  Ik wil weten welke zorgverzekering het beste bij mij past

  Met onze Zorgvergelijker vind je in een paar simpele stappen een zorgverzekering die aansluit bij je wensen. Als je uiterlijk 31 december overstapt, zegt je nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering voor je op.

 • CB-PremieJagen-hulp-actie

  Ik wil als eerste op de hoogte zijn van zorgnieuws

  Benieuwd naar de veranderingen in de zorg en de gevolgen voor je zorgverzekering? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste zorgnieuws.

Tijdlijn

12 november 2018

Reserves van zorgverzekeraars geslonken

De torenhoge winsten en reserves van zorgverzekeraars hebben plaatsgemaakt voor fikse verliezen en kleinere spaarpotten. Toch ligt er nog steeds meer geld op de plank dan nodig. Lees er meer over in ons persbericht of in ons rapport (PDF).

26 oktober 2016

Reserves niet ingezet

Berekeningen van de Consumentenbond laten zien dat zorgverzekeraars ruim 3,3 miljard aan overtollige reserves hebben. De Consumentenbond wil niet dat zorgverzekeraars onnodig blijven oppotten  en dat  zorgverzekeraars er alles aan doen om de premiestijging te beperken.   lees verder

CB-PremieJagen-rapport-meerlezen
27 september 2016

Stijging zorgpremie DSW wekt verbazing

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie voor de basisverzekering met €9,25 per maand. De Consumentenbond is verbaasd, zeker omdat het kabinet een stijging van slechts €3,50 had beraamd. Lees meer

stapel geld
5 juli 2016

Brief aan verzekeraars

Wij hebben de zorgverzekeraars in een brief de uitkomsten van de actie laten weten. Benieuwd naar de brief? Lees meer

1 oktober 2015

Hoe doet jouw zorgverzekeraar het?

Na twee jaren met de actie #premiejagen verzekeraars te hebben opgeroepen hun reserves en winsten in te zetten voor lagere premies, bekijken we hoe zij het ervan af hebben gebracht in 2014. Wij zetten de cijfers op een rij. Bekijk de resultaten