icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Veelgestelde vragen verlenging rijbewijzen

Automobilisten van wie het rijbewijs is verlopen door de lange wachttijden bij het CBR, mogen sinds 1 december weer autorijden. Kunnen zij met hun tijdelijk verlengde rijbewijs weer overal de weg op? En hoe zit het met compensatie van extra gemaakte kosten in de afgelopen maanden? Wij beantwoorden de veelgestelde vragen.
frouke tamsma

Frouke Tamsma   Expert Voeding & GezondheidGepubliceerd op:12 december 2019

rijbewijs 75 jaar

Situatie bij het CBR

Het CBR heeft de eigen bedrijfsvoering al maandenlang niet op orde. Hierdoor konden rijbewijzen van duizenden automobilisten niet worden verlengd en werden deze ongeldig. Ook zijn er vertragingen ontstaan bij het afleggen van rijexamens door aankomend automobilisten.

Met ingang van 1 december zijn de verlopen rijbewijzen van 75-plussers automatisch met maximaal 1 jaar verlengd.

Veelgestelde vragen

Wat vindt de Consumentenbond?

We strijden voor een ruimhartige compensatieregeling voor gedupeerde automobilisten. Momenteel onderzoeken we mogelijkheden voor een regeling om compensatie (collectief) af te handelen.

Verder vinden wij dat het CBR de komende weken haast moet maken met het wegwerken van de opgelopen achterstanden. Ondanks de tijdelijke verlenging gelden er namelijk nog steeds beperkingen voor deze groep automobilisten, zoals niet in het buitenland kunnen rijden.

Lees ook: