icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Energierekening omlaag? Doe ook mee|

Bespaar gemiddeld €265 euro’s met ons Energiecollectief. 

icoon Energiecollectief

Meer over de actie: Wat kost mijn zorg?

Veel consumenten hebben geen idee wat een behandeling in het ziekenhuis kost. Zij worden achteraf geconfronteerd met hoge rekeningen, zonder dat zij vooraf kunnen vergelijken. Onderzoek van de Consumentenbond leverde maar in heel weinig gevallen correcte en bruikbare informatie op over de prijs van de behandeling.
Isabel van Leeuwen

Campagneleider

Gepubliceerd op:  3 augustus 2016

zorgkosten-ziekenhuis

Wat wil de Consumentenbond?

Wij willen dat alle ziekenhuisprijzen openbaar worden gemaakt, zodat je weet wat een ziekenhuisbehandeling bij je zorgverzekeraar gaat kosten. Wij willen dat je voorafgaand aan je behandeling op een makkelijke manier te weten kan komen wat dit gaat kosten - en dit kan vergelijken tussen ziekenhuizen. En dat je achteraf kunt checken of het bedrag klopt dat op je rekening staat. Een groot deel van de kosten komt namelijk voor je eigen rekening, door het verplichte eigen risico van €385 in 2016.

Vorig jaar is dit onderwerp ook al besproken in een uitzending van Kassa! De verzekeraars beloofden toen beterschap, maar hier zien wij nog weinig van.

De Consumentenbond gaat door met dit onderwerp en vraagt verzekeraars en ziekenhuizen nu nog één keer om de prijzen bekend te maken. Bovendien houden wij een stok achter de deur, door vanaf september 2016 samen met alle consumenten in Nederland zelf de ziekenhuisprijzen te gaan verzamelen.

Jouw hulp hebben we hard nodig

De druk kunnen wij behoorlijk opvoeren door namens zoveel mogelijk consumenten dit geluid te laten horen richting partijen en politiek.

Wat kun je doen?
Je kan onze actie steunen. Hoe meer stemmen wij laten horen hoe beter.

Ben je recent in het ziekenhuis geweest?

Dan willen we graag jouw hulp als we de prijzen van ziekenhuisbehandelingen gaan verzamelen. Begin september kun je op onze website anoniem laten weten wat jouw ziekenhuisbehandeling heeft gekost. We maken hiervoor een speciale tool. Zo help je andere consumenten en breken we samen de macht van zorgverzekeraars en ziekenhuizen!

Wil jij in september ook laten zien wat je behandeling heeft gekost? Laat dan een reactie achter. Mail ons op watkostmijnzorg@consumentenbond.nl.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze vorderingen in de campagne Wat kost mijn zorg? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Voer een geldige e-mailadres in a.u.b.