icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Ziekenhuizen publiceren tarieven

Welke ziekenhuizen publiceren (een deel van) hun tarieven die ze hebben afgesproken met zorgverzekeraars?
Isabel van Leeuwen
Isabel van Leeuwen

Campagneleider

Gepubliceerd op:  4 mei 2017

Ziekenhuis-route-1200x800

Peildatum 10-5-2017

Elkerliek Ziekenhuis en UMC Utrecht

Het eerste ziekenhuis dat een deel van haar tarieven van 2017 bekend heeft gemaakt is het Elkerliek ziekenhuis uit Helmond. Van plusminus 350 DBC’s zullen de tarieven bekend worden gemaakt. Welke tarieven zij bekend hebben gemaakt vind je op de website van het Elkerliek ziekenhuis

Ook het UMC Utrecht toont een deel van haar gecontracteerde tarieven met ingang van juli 2017.

UMC-wat-kost-mijn-zorg

Wanneer volgen andere ziekenhuizen?

Helaas zijn voor zover wij weten het Elkerliek Ziekenhuis en het UMC Utrecht tot dusver de enige ziekenhuizen die een deel van de tarieven van 2017 openbaar hebben gemaakt. Gelukkig zijn er wel ziekenhuizen die het voornemen hebben om de tarieven over 2017 op termijn te publiceren. Zodra er nieuwe ziekenhuizen zijn die hun tarieven openbaar maken, zullen wij dat vermelden.

Welke zorgverzekeraars publiceerden hun tarieven?

Benieuwd welke zorgverzekeraars onze oproep voor het openbaar maken van de behandeltarieven beantwoorden? Bekijk het overzicht van zorgverzekeraars.

wat kost mijn zorg overzicht

Maak ziekenhuis tarieven openbaar

Ziekenhuistarieven moeten openbaar zijn. Voor dezelfde behandeling moet je de prijs die jij moet gaan betalen kunnen vergelijken tussen ziekenhuizen. Ben jij recent in het ziekenhuis geweest en bereid je rekening met ons te delen?

Upload je rekening

Controleer en vergelijk jouw rekening

Het is nu ook mogelijk om je ziekenhuisrekening te vergelijken. Via onze vergelijker kun je niet alleen je rekening controleren maar ook kosten vergelijken met andere ziekenhuizen. Zijn er nog geen gegevens in onze module beschikbaar? Dan krijg je (als deze bekend is) de gemiddelde prijs in Nederland te zien. Er zitten meer dan 200.000 prijzen van ziekenhuisbehandelingen in de database.

Vergelijk jouw rekening

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van onze vorderingen in de campagne Wat kost mijn zorg? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Voer een geldige e-mailadres in a.u.b.