icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Adviesloket Woekerpolis: niet onafhankelijk

Nieuws
|
Het Verbond van verzekeraars is per 4 juli een eigen adviesloket gestart voor gratis hersteladvies van woekerpolissen. Dit advies is niet onafhankelijk en schadevergoeding is niet bespreekbaar.
Barbara van der Est profiel

Barbara van der Est   Expert Geld & VerzekeringGepubliceerd op:7 juli 2016

Niet onafhankelijk

De verzekeraars selecteerden voor dit Adviesloket adviseurs die consumenten telefonisch adviseren over hun woekerpolis. Als deze adviseurs adviseren om over te stappen naar een ander product, dan kiezen zij alleen uit het aanbod van dezelfde verzekeraar. Het advies is dus een zogenaamde 'wc-eend advies': niet onafhankelijk.

Wie wil overstappen naar een andere aanbieder moet dat advies en de overstapkosten zelf regelen en zelf betalen. Zo is te lezen op de pagina met veelgestelde vragen op de site van het Adviesloket.

Schade claimen onbespreekbaar

De adviseurs bespreken verder niet de mogelijkheid om geld terug te claimen voor de woekerpolis. Tegenvallende beleggingsresultaten zijn nu eenmaal het risico van een beleggingsverzekering, staat op de site van het Adviesloket. Er wordt met geen woord gerept over de woekerpolistrucs die ervoor zorgen dat woekerpolissen veel minder opleveren dan de polishouders verwachten. De Consumentenbond vindt dit absurd.  

Wie onafhankelijk advies wil kan dit loket dus beter mijden.

Schade claimen doe je zo: