! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Meldpunt woekerpolissen ASR

Nieuws|Heb je een woekerpolis van ASR, genaamd Waerdye-levensverzekering? Dan heb je waarschijnlijk recht op meer compensatie dan je tot nu toe hebt gekregen.

Gepubliceerd op:23 september 2015


ASR blijkt in het geheim aan een klein aantal klanten met een Waerdye-levensverzekering veel meer compensatie te betalen dan klanten met zo'n verzekering eerder hebben gekregen op grond van de collectieve compensatieregeling van ASR. Het gaat om klanten die een juridische procedure tegen ASR hebben aangespannen en hun zaak hebben geschikt. ASR heeft de overige klanten hiervan tot nu toe niet op de hoogte gesteld.

Meld je aan

De Consumentenbond vindt dat ASR gelijke gevallen gelijk moet behandelen en alle klanten redelijk moet compenseren. Wij verzamelen daarom de gegevens van klanten met een Waerdye- levensverzekering. Vervolgens zullen wij er bij ASR op aandringen om alle klanten met deze verzekering redelijk te compenseren.

Stuur een e-mail aan schikkingasr@consumentenbond.nl, met daarin de volgende gegevens:

  1. Naam, adres, telefoonnummer.
  2. Polisnummer van je Waerdye-levensverzekering.
  3. Ingangsdatum en eventueel einddatum.
  4. Hoogte van de inleg op dit moment of op datum van beëindiging.

De Consumentenbond houd je op de hoogte van de verdere gang van zaken. Mocht ASR niet bereid zijn om klanten redelijk te compenseren, dan zullen wij overwegen om juridische stappen te zetten. Ook dat zullen wij je laten weten.

N.B. Deze actie is niet bedoeld voor andere beleggingsverzekeringen van ASR of beleggingsverzekeringen van andere maatschappijen.

Lees ook: