icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je activiteiten en beweging meten

Wil je graag weten hoeveel je beweegt? En of dat voldoende is? Er is veel keuze in verschillende soorten wearables (apparaten op en om het lichaam). Onze tips helpen je te kiezen. Wordt het een activity tracker, een sporthorloge of een smartwatch? Welke past bij jou?

Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica

1
Activity tracker: voor het dag & nacht meten

 • Een activity tracker, of fitness tracker, meet meer dan een eenvoudige goedkope stappenteller. Activity trackers houden ook andere zaken bij, zoals:

  • afstand
  • verbruikte calorieën
  • je slaapgedrag
  • (soms) hoogte (denk aan trappen lopen)
  • (soms) hartslag (met ingebouwde hartslagmeter)

  Je kunt ook doelen zetten.

  Dag en nacht

  Een activity tracker meet de hele dag en nacht al je activiteiten. Op een flink aantal bewegingsbandjes kun je ook notificaties van je telefoon ontvangen, maar doorgaans niet zo goed als bij de smartwatch. Ze hebben ook niet altijd een scherm. Activity trackers zien er meestal uit als een armband. Prijzen variëren van €35 tot €230.

  Meer over activity trackers

 • activity trackers blauw rose

2
Sporthorloge: specifiek voor tijdens het sporten

Sporthorloges zijn er specifiek voor de, fanatieke, sporter. Afstand, tijd en hartslag worden nauwkeurig gemeten. Tijdens een training of wedstrijd kun je zien of je volgens schema presteert of dat je bijvoorbeeld je tempo moet aanpassen. Er zijn sporthorloges die de hartslag via de pols meten, iets wat sommige smartwatches ook kunnen. Andere modellen sporthorloges meten de hartslag met een band rond de borst. Uitgebreide sporthorloges hebben een kompas of hoogtemeter. Een gemiddeld uitgerust sporthorloge kost rond de €100. Prijzen variëren behoorlijk: van €50 tot €600.

Meer over sporthorloges

Koopadvies-Sporthorloge1

3
Smartwatch: extra slim

Slimme horloges houden goed de meldingen van je telefoon bij. Bewegingen meten, zoals een activity tracker, kunnen ze ook prima én je kunt er vaak ook mee sporten. Een smartwatch lijk het meeste op een ‘gewoon’ horloge. Je hebt hem gedurende de dag om. ‘s Nachts moet hij aan de oplader. De smartwatch is de meest uitgebreide wearable, maar kost ook meestal meer dan €200.

Meer over smartwatches

Koopadvies_channel4-NW

Nieuw & interessant