icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Beste goedkope stappentellers

Test|Stappentellers zijn er in alle prijscategorieën. Geen zin om er veel geld aan uit te geven? Geen probleem, een goede stappenteller hoeft niet duur te zijn. Wij zochten voor je uit wat de beste stappentellers van maximaal €100 zijn.

Ilona van der Valk

Ilona van der Valk , Expert Elektronica Bijgewerkt op:14 september 2018

stappenteller

Ben je benieuwd hoeveel je beweegt, dan is een stappenteller ideaal. Van de vele stappentellers die we testen, bekijken we welke de beste zijn voor max €100. Duurdere stappentellers bieden vaak meer mogelijkheden en kwaliteit, maar voor een lager bedrag kun je een prima model kopen dat voldoet aan de belangrijkste voorwaarde: beweging bijhouden. We bekijken de 5 beste.

Garmin Vivofit 3garmin-vivofit-3-extra-large

Uiterlijk

De Garmin Vivofit 3 heeft een klein, vierkant zwart-witscherm en een strakke futuristische polsband, verkrijgbaar in wit en zwart. Hij is redelijk gemakkelijk te bedienen tijdens het sporten en voelt comfortabel bij dagelijks gebruik.

Nauwkeurige afstandmeter

Naast stappen tellen, kan de Garmin Vivofit 3 ook je gelopen afstand meten en je calorieën tellen. Dit is niet uniek, maar deze activity tracker wordt wel geprezen om de nauwkeurigheid van deze functies. De Garmin Vivofit 3 heeft geen ingebouwde hartslagmeter, maar je kunt wel een externe koppelen. Heb je minder actieve momenten, dan kun je dit horloge gebruiken om je slaapgedrag te meten.

Geen activiteitenherkenner

Smartfuncties - zoals het zien van binnenkomende berichten - werken niet op deze activity tracker. En de Garmin Vivofit 3 herkent je activiteiten niet, dus hij ziet niet welke sport of lichaamsbewegingen jij uitoefent.

Bekijk de volledige score per testoordeel van de Garmin Vivofit 3.

Withings Gowithings-go-extra-large

Uiterlijk

De Withings Go heeft een rond zwart-wit E-ink-scherm en een siliconen polsband in diverse kleuren. Het is een speels ogende en prettig draagbare stappenteller.

Uitstekende accu

De accu van de Withings Go gaat lang mee, dat is fijn want dan hoef je hem niet elke dag aan de lader te hangen. De Withings Go lijkt qua hoeveelheid functies veel op die van de Garmin Vivofit 3, maar je kunt er geen externe hartslagmeter aan koppelen. Wel is ook dit model waterbestendig en herkent hij wanneer je zwemt.

Deze activity tracker is erg nauwkeurig op het gebied van stappen tellen, maar laat minder kwaliteit zien op een aantal andere testgebieden.

Bekijk de testresultaten van de Withings Go met specifieke beoordeling per testonderdeel.

Xiaomi MiBand 2xiaomi-miband-2-extra-large

Uiterlijk

De Xiaomi MiBand 2 heeft een rechthoekig, zwart-wit oled-scherm en een smalle, egale zwarte polsband.

Ingebouwde hartslagmeter met zwakke prestatie

Deze stappenteller heeft als een van de weinige een ingebouwde hartslagmeter, maar onze test wijst uit dat de metingen niet nauwkeurig zijn. Je kunt geen externe hartslagmeter koppelen aan dit model. 

Leuk geprijsd

Ben je op zoek naar een goedkope, maar voldoende scorende stappenteller, dan heb je met de Xiaomi MiBand 2 een leuk exemplaar in handen. Voor (circa) €35 heb je een redelijk goede stappenteller die ook je afstand en slaapgedrag meet. Je kunt sportprestaties meten en doelen ingeven, maar moet wel genoegen nemen met de wat minder sterke kwaliteit hiervan. Smartfuncties werken ook, maar scoren zwak.

Xiaomi is een vrij onbekend merk in Nederland. Deze stappenteller lijkt op de Fitbit Alta. Daarom vroegen wij ons eerder af hoe Xiaomi zich verhoudt tot de beter bekende Fitbit Alta.

Bekijk het volledig overzicht met alle testresultaten per testonderdeel van de Xiaomi MiBand 2.

Misfit Shine 2Misfit-Shine

Tijd aflezen met ledlampjes

Het ronde klokje van de Misfit Shine 2 valt direct op: geen kloktijd in cijfers of wijzers, maar 12 ledlampjes waarmee je de tijd afleest. Qua comfort is het een fijn draagbaar model dat de vorm heeft van een horloge. Leuke bijkomstigheid: je kunt deze activity tracker om je pols dragen, of met een meegeleverde clip aan je kleding bevestigen.

Uitstekende accu

Met deze stappenteller kom je niet voor verrassingen te staan bij lang gebruik. De Misfit Shine 2 heeft een uitstekende accuduur, net als de Withings Go. De Misfit Shine 2 is een stappenteller die ook je afstand en je slaapgedrag meet en die je kunt blijven dragen met zwemmen. Op smartmogelijkheden scoort de Misfit niet goed. 

Bekijk de testresultaten van de Misfit Shine 2 met specifieke beoordeling per testonderdeel.

Fitbit Flex 2Fitbit-Flex

Uiterlijk

De Fitbit Flex 2 is smal en heeft geen scherm maar alleen 5 lichtjes. Door het slanke model is hij compact, licht en redelijk onopvallend.

Notificaties ontvangen maar niet zien 

De Fitbit Flex 2 staat in verbinding met je smartphone. Zo kun je je uitgevoerde activiteiten op je smartphone aflezen, je resultaten bijhouden, notificaties ontvangen en zien of je gebeld wordt. Krijg je een bericht via Facebook of Whatsapp, dan merk je dit doordat de Fitbit Flex 2 gaat trillen. Reageren op berichten kan echter niet, aangezien je geen scherm hebt. 

Onbetrouwbare calorieënteller

Met de Fitbit Flex 2 kun je je zwemprestaties bijhouden. Evenals je prestaties op de fiets, met wandelen of in de sportschool. De Fitbit Flex 2 heeft geen ingebouwde hartslagmeter. Je kunt eten en drinken in de gaten houden aan de hand van de ingebouwde calorieënteller, maar deze is niet erg betrouwbaar. Dus pin je er niet op vast, als jouw stappenteller zegt dat je nog prima een grote hamburger en een patatje mét kunt eten…

Bekijk de volledige score per testoordeel van de Fitbit Flex 2.

Lees ook:

Bekijk ook de keuzehulp activity-trackers

Nieuwste artikelen