icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Getest: smartwatches met hartslagmeter

Nieuws
|
We hebben 2 nieuwe smartwatches getest: de Fitbit Versa en de Amazfit Bip. Beide horloges meten je hartslag tijdens het sporten. 
Stefan Vrijdag

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 15 juni 2018

smart watch hartmeter app

De Fitbit Versa en de Amazfit Bip hebben een ingebouwde hartslagmeter die meet via je pols. Beide horloges kun je gebruiken tijdens het hardlopen, fietsen of andere sportieve activiteit. Tijdens het sporten kun je op het scherm je hartslag aflezen en op basis daarvan je tempo aanpassen.

Stappen tellen

Beide smartwatches zijn sowieso interessant voor wie graag zijn beweging vastlegt. Je kunt je stappen tellen en bijhouden hoeveel calorieën je dagelijks verbruikt. Op basis van je stappen berekenen de smartwatches ook welke afstand je hebt afgelegd.

Doelen

Je kunt ook doelen instellen. Bij de Amazfit Bip kan dat alleen op basis van stappen. De Fitbit Versa biedt veel meer mogelijkheden. Je kunt doelen bepalen voor afstand, calorieën, stappen en zelfs voor je eetgedrag en slapen.

Ingebouwde gps

De Amazfit Bip heeft ingebouwde gps en dat maakt dit horloge heel geschikt voor hardlopers en fietsers. Tijdens het hardlopen zie je op het scherm je tempo en afgelegde afstand. De Fitbit Versa kan wel gps-data tonen van je smartphone, maar die moet je dan wel meenemen tijdens een rondje hardlopen.

Fitbit Versa

  • Kleurenscherm met resolutie van 300x300 pixels
  • Waterdicht tot 50 meter diep
  • Accuduur: 5 dagen

Amazfit Bip

  • Kleurenscherm met resolutie van 176x176 pixels
  • Bestendig tegen water en stof
  • Accuduur: 12 dagen

Vergelijk smartwatches om te zien hoe de Fitbit Versa, de Amazfit Bip en andere smartwatches met hartslagmeter scoren in de test.

Lees ook:

Schrijf je in voor onze e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.