! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Hoe wij activity trackers testen

Wij testen activity trackers met en zonder scherm, met de focus op het 'meten van beweging'. We onderzoeken ze onder andere op het bijhouden van conditie, smartfuncties, gebruiksgemak en batterijduur. Ook bekijken we de mogelijkheden, beveiliging, privacy en duurzaamheid. Lees meer over onze activity trackers test en hoe we tot onze testoordelen zijn gekomen.

Bijgewerkt op: 16 augustus 2021

Hoe worden activity trackers getest?

We onderzoeken activity trackers op meer dan 100 punten volgens een vast testprogramma. Elk testonderdeel weegt voor een bepaald percentage mee in het totale testoordeel. Wij geven een overzicht van de belangrijkste testonderdelen.

Bekijk welke activity trackers als Beste uit de Test komen of vergelijk alle activity trackers.

Conditie bijhouden

Alle activity trackers in de test houden je bewegingen bij. Het doel hiervan is dat je een goede indruk krijgt van het aantal stappen dat je zet. En daarbij ook de afstand die je aflegt. In ons lab testen we onder meer hoe nauwkeurig de activity tracker deze metingen uitvoert. Als de activity tracker een hoogte- of hartslagmeter heeft dan geven we daarvoor een oordeel. 

Gebruiksgemak

We testen hoe makkelijk een activity tracker in gebruik te nemen is tijdens het sporten. Ook kijken we of je makkelijk door de menu’s kunt navigeren (dagelijks gebruik).

Batterij

Activity trackers hoef je niet elke dag aan de oplader te leggen. Sommige modellen gaan een week of langer mee op een lading. We testen de gebruiksduur, maar ook hoe lang het duurt voordat de batterij is opgeladen.

Bijbehorende smartphone-app

Elke activity tracker werkt samen met een Android- en/of iOS-app op je smartphone. Wij geven een oordeel over de prestatie van de bijbehorende smartphone-apps op de activity tracker. Ook kijken we hoe gemakkelijk je vanaf je smartphone instellingen op je activity tracker kunt aanpassen.  

Smartfuncties 

Een activity tracker kan vaak meer dan alleen beweging meten. Ook notificaties van je smartphone kunnen op het scherm van de activity tracker verschijnen. Je krijgt dan bijvoorbeeld een melding als je gebeld wordt of als er een sms’je of app-bericht binnenkomt. Soms kun je ook reageren vanaf de activity tracker. We geven een oordeel voor de kwaliteit van de diverse smart-mogelijkheden.

Capaciteiten 

Bij elke activity tracker brengen we in kaart welke fitness, smart en extra mogelijkheden hij zoal heeft. Zo geven we onder meer een oordeel over de verbinding met wifi, bluetooth, mobiel internet en NFC.

Degelijkheid

Bij dit onderdeel beoordelen we of de activity tracker prettig aanvoelt en hoe goed het materiaal is. We testen onder meer de krasgevoeligheid van het scherm en de bouwkwaliteit van het apparaat. Daarnaast kijken we of het bandje vervangbaar is.

Beveiliging en privacy

Met een activity tracker kun je verschillende prestaties bijhouden. Wij onderzoeken hoe het zit met de beveiliging en privacy van een activity tracker. Zo geven we onder meer een oordeel over updates, wachtwoordbeveiliging en de standaardinstellingen.

Daarnaast onderzoeken we hoe makkelijk informatie onderschept kan worden. Ook geven we een oordeel over de keuzemogelijkheden die je hebt bij het instellen van het apparaat.

Duurzaamheid

We helpen je om een duurzame keuze te maken. Zo geven we een oordeel over duurzaamheid van de activity tracker en van het bedrijf. We kijken onder meer naar het beleid, de rapportage en gedrag van bedrijven ten aanzien van de winning van tin, wolfraam en goud. Ons oordeel baseren we op informatie van het bedrijf, zoals hun duurzaamheids- of conflictmineralenverslag. 

Daarnaast kijken we naar de degelijkheid van de activity tracker, zoals de gekozen materialen. We berekenen ook hoe zuinig het apparaat is, door het benodigde vermogen voor één uur gebruik te berekenen.

 

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten

Predicaten autostoeltjes