icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Hoe wij activity trackers testen

We onderzoeken activity trackers op onder andere het bijhouden van conditie, smartfuncties, gebruiksgemak en batterijduur. Ook bekijken we de mogelijkheden, beveiliging, privacy en duurzaamheid. Lees meer over onze activity trackers test en hoe we tot onze testoordelen zijn gekomen.
shalita goerdat

Shalita Goerdat , Expert Elektronica Bijgewerkt op: 22 december 2022

Hoe worden activity trackers getest?

We onderzoeken activity trackers op meer dan 100 punten volgens een vast testprogramma. Elk testonderdeel weegt voor een bepaald percentage mee in het totale testoordeel. Wij geven een overzicht van de belangrijkste testonderdelen.

Bekijk welke activity trackers als Beste uit de Test komen of vergelijk alle activity trackers.

Conditie bijhouden (45%)

Alle activity trackers in de test houden je bewegingen bij met allerlei slimme sensoren. Hierdoor krijg je een goede indruk van het aantal stappen dat je zet en de afstand die je aflegt. In ons laboratorium testen we onder meer hoe precies de smartwatch de metingen uitvoert. Heeft de activity tracker een hoogte-, stijgings-, of geïntegreerde hartslagmeter, dan geven we daarover een oordeel.

Gebruiksgemak (20%)

We testen hoe makkelijk je een activity tracker in gebruik kunt nemen. We kijken onder andere naar het gebruiksgemak tijdens het sporten. En hoe makkelijk je de activity tracker kunt koppelen aan je smartphone. Daarnaast testen we of je makkelijk door de menu’s kunt navigeren (dagelijks gebruik). 

Batterij (10%)

Activity trackers hoef je niet elke dag aan de oplader te leggen. Sommige modellen gaan een week of langer mee op een lading. We testen de gebruiksduur, maar ook hoe lang het duurt voordat de batterij is opgeladen.

Bijbehorende smartphone-app (5%)

Elke activity tracker werkt samen met een Android- en/of iOS-app op je smartphone. Wij geven een oordeel over de prestatie van de bijbehorende smartphone-apps op de activity tracker. Ook kijken we hoe gemakkelijk je vanaf je smartphone instellingen op je activity tracker kunt aanpassen.  

Smartfuncties (5%)

Een activity tracker kan vaak meer dan alleen beweging meten. Ook notificaties van je smartphone kun je op het scherm van de activity tracker zien. Je krijgt dan bijvoorbeeld een melding als je gebeld wordt of als er een sms’je of app-bericht binnenkomt. Soms kun je ook reageren vanaf de activity tracker. Wij geven een oordeel voor de kwaliteit van diverse smart-mogelijkheden.

Op sommige activity trackers is het mogelijk om muziekdiensten te gebruiken. Wij beoordelen hoe makkelijk je deze muziekdiensten kunt instellen. En of je eenvoudig playlists kunt downladen. Daarnaast kijken we ook of je makkelijk een playlist kunt selecteren op de tracker of via een smartphone (die vebonden is met de activity tracker).

Capaciteiten (5%)

Bij elke activity tracker brengen we in kaart welke fitness, smart en extra mogelijkheden hij zoal heeft. Zo geven we onder meer een oordeel over de verbinding met wifi, bluetooth, mobiel internet en NFC.

Degelijkheid (5%)

Bij dit onderdeel beoordelen we of de activity tracker prettig aanvoelt en hoe goed het materiaal is. We testen onder meer de krasgevoeligheid van het scherm en de bouwkwaliteit van het apparaat. Daarnaast kijken we of het bandje vervangbaar is.

Beveiliging en privacy (5%)

Met een activity tracker kun je verschillende prestaties bijhouden. Wij onderzoeken hoe het zit met de beveiliging en privacy van een activity tracker. Zo geven we onder meer een oordeel over updates, wachtwoordbeveiliging en de standaardinstellingen.

Daarnaast onderzoeken we hoe makkelijk informatie onderschept kan worden. Ook geven we een oordeel over de keuzemogelijkheden die je hebt bij het instellen van het apparaat.

Duurzaamheid

We helpen je om een duurzamere keuze te maken. Zo geven we een oordeel over duurzaamheid van de activity tracker en van het bedrijf. We kijken onder meer naar het beleid, de rapportage en gedrag van bedrijven ten aanzien van de winning van tin, wolfraam en goud. Ons oordeel baseren we op informatie van het bedrijf, zoals hun duurzaamheids- of conflictmineralenverslag. 

Daarnaast kijken we naar de degelijkheid van de activity tracker, zoals de gekozen materialen. We berekenen ook hoe zuinig het apparaat is, door het benodigde vermogen voor één uur gebruik te berekenen.

Merktevredenheid

We geven ook een algemeen oordeel over merken. We doen dit op basis van onze enquêtes. Ons oordeel over merktevredenheid nemen we in het testoordeel niet mee. 

 

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten

Predicaten autostoeltjes