icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Huawei Band 3e versus de Fitbit Charge 3

Nieuws
|
De nieuwe activity tracker van Huawei valt op door zijn lage prijs. Uit onze test blijkt dat het een fijne activity tracker is die zich qua prestaties goed kan meten met de populaire Fitbit Charge 3.
Stefan Vrijdag_S

Stefan Vrijdag , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 30 januari 2019

fitbit-charge-en-it16539

Huawei is vooral bekend van hun populaire smartphones. Al langere tijd maakt het bedrijf ook wearables, zoals de Huawei Watch en de vers geteste Huawei Band 3e. Deze activity tracker is met €35 zeer scherp geprijsd. We vergeleken de Huawei Band 3e met de Fitbit Charge 3, een populaire activity tracker die een stuk duurder is (€150), maar ook meer functies heeft. Hoe komen deze fitnessbandjes uit onze test?

Stappen tellen

Beide activity trackers meten nauwkeurig je stappen en verbrande caloriën, maar de Huawei Band 3e overtroeft de Fitbit Charge 3 fors op deze aspecten. Ook meet de Huawei de afstand op basis van je stappen beter dan Fitbit. Ze hebben allebei geen gps. 

Draagcomfort

Een ander voordeel van de Huawei Band 3e is dat hij lekkerder zit om je pols. Omdat je een activity tracker vaak dag en nacht draagt is draagcomfort erg belangrijk. De Fitbit Charge 3 brengt je slaapgedrag beter in kaart. Ook heeft hij een hartslagmeter die zeer nauwkeurig je hartslag meet tijdens hardlopen en wandelen.

Gebruiksgemak

De Fitbit Charge 3 gaat een stuk beter om met notificaties van je smartphone, ook zijn de menu’s en navigatie in de bijbehorende smartphone-app gebruiksvriendelijker. Qua accuduur ontlopen de modellen elkaar niet veel: de Huawei Band 3e gaat 2 dagen langer mee op een lading (accuduur: 10 dagen).

Benieuwd naar alle testresultaten? Bekijk alle geteste activity trackers.

Nieuwste artikelen

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.