icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Xiaomi MiBand 2 versus de Fitbit Alta

Nieuws
|
De nieuwe activity tracker van het relatief onbekende merk Xiaomi valt op door zijn lage prijs. Uit onze test blijkt dat het een comfortabele activity tracker is die zich goed kan meten met de populaire Fitbit Alta.
Laurien Kokkeler

Laurien Kokkeler , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 25 januari 2017

Xiaomi MiBand2 en Fitbit Alta

Xiaomi is razend populair in China en ook in Nederland komen we zo nu en dan wat tegen van dit merk, zoals een smartphone. De activity tracker MiBand 2 van Xiaomi valt ten eerste op door zijn lage prijs. In Nederlandse webshops kom je hem voor rond de €50 tegen, op Chinese sites zoals AliExpress zelfs vanaf €25.

We vergeleken de MiBand 2 (links in de afbeelding) met de Fitbit Alta (€140), een populair model met vergelijkbare functionaliteiten dat een stuk duurder is. Qua uiterlijk en afmetingen lijken deze activity trackers op elkaar, maar hoe komen ze uit onze test?

Grootste verschillen

Beide meten ze redelijk nauwkeurig, de MiBand 2 is nauwkeuriger wanneer het aankomt op het meten van de gezette stappen en de verbrande calorieën. Maar de Alta wint het weer op afstand meten. Een groot voordeel van de MiBand 2 is het draagcomfort, hij zit fijner dan de Alta. En dat is belangrijk, want als je ook je slaap wilt ‘meten’, heb je hem dag en nacht om. 

Verder bleek dat de accu van de MiBand 2 ruim 10 dagen meegaat, de Alta houdt er 3 dagen eerder mee op. Ook heeft de MiBand 2 een hartslagmeter, die ontbreekt bij de Fitbit. Al doet de hartslagmeter het wat minder goed tijdens intensieve activiteiten zoals hardlopen en fietsen.

De Alta gaat daarentegen wat beter om met de notificaties van je smartphone en ook de fitness-apps zijn beter. Maar als je op zoek bent naar een model dat de notificaties echt goed weergeeft, kun je beter voor een ander model gaan zoals de Beste uit de Test.

Goedkoop alternatief

Al met al is de Xiaomi een interessante activity tracker en een goedkoop alternatief voor de populaire Fitbit Alta. 

Benieuwd naar alle testresultaten? Vergelijk hier de Fitbit Alta en de Xiaomi MiBand 2 tot in detail. Of bekijk alle geteste activity trackers

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.