icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Oplossing onveilige afzuigkappen Pelgrim en Etna

Nieuws | Consumenten die de als onvoldoende veilig geteste afzuigkappen van Etna en Pelgrim in huis hebben, kunnen terecht bij de producent. Er is namelijk een oplossing gevonden voor het veiligheidsprobleem: nieuwe bedieningsknoppen.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  16 maart 2011


 
'De afzuigkappen van Etna en Pelgrim voldoen niet aan de veiligheidseisen', zo bleek uit de laatste test van de Consumentenbond. De afstand tussen de schakelaars en onderdelen waar spanning op staat was bij de Etna T4478LRVS/E03 en Pelgrim PSK960RVS/P01 te klein. Als hierin vuil zich ophoopt of er piekstroom optreedt, zouden de schakelaars onder stroom kunnen komen te staan.

Atag, fabrikant van Pelgrim en Etna, laat weten dit probleem te hebben opgelost. De afzuigkappen worden voorzien van nieuwe knoppen, zodat er geen risico meer is dat deze onder stroom kunnen komen te staan. Consumenten die deze afzuigkappen in huis hebben, kunnen contact opnemen met de klantenservice van Atag Nederland of bellen met 0800 - 33 22 332, zodat een monteur gestuurd kan worden. Verkooppunten nemen ook contact op met consumenten die onlangs een van deze afzuigkappen hebben gekocht.