! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Professioneel getest!

De beste airco voor jou, door ons getest

Met welke airco houd jij het hoofd koel op hete dagen? Wij testen hoe goed split-airco's koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Met onze betrouwbare test geven we jou een goed advies.

predicaten

We hebben 0 airco's getest

Laatste update van de test: 29 april 2021
 • JuisteAankoop

  Professionele laboratoriumtest

  Onze onderzoekers testen alle producten uitgebreid. Dat gebeurt in een professioneel testlab. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk het filmpje.

 • Bekijk hoe wij testen

 • Miskoop

  Voorkom een miskoop

  Met onze test zie je in één oogopslag welke airco's goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

 • Onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Voor onze tests krijgen we geen geld van bedrijven of de overheid. We betalen de tests met een bijdrage van onze leden. Alleen zo kunnen we écht onafhankelijk onderzoek doen.

Wil je de test bekijken?

De eerste 7 dagen ben je gratis lid. Zeg je binnen die tijd op, dan betaal je niks.

Waarom is de test niet gratis?

Al lid? Log in en bekijk de test

3 highlights uit de test

We hebben split-airco's getest met een koelvermogen van 2,5 tot 3,5 kW. We beoordelen hoe zuinig en snel ze koelen. En we onderzoeken of de airco's zorgen voor een aangenaam klimaat en hoeveel geluid ze maken. Lees meer over hoe wij airco's testen

 • highlite-energiezuinig-airco-200x200px

  1. Zuinige airco

  Airco's verbruiken veel stroom, dus het is belangrijk om een zuinig model te kiezen. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Wij testen hoe efficiënt airco's koelen (en verwamen) bij verschillende buitentemperaturen. Met onze test weet je zeker dat je een zuinige airco koopt.

 • highlite-2-koelen-200x200px

  2. Snel een koele kamer

  Het is prettig als een airco een kamer snel afkoelt. Bijvoorbeeld als je na een erg warme dag 's avonds aangenaam wilt slapen of thuiskomt van vakantie. Wij onderzoeken hoe snel een airco een ruimte afkoelt.

 • Duurzame airco 200x200

  Comfort

  Je voeten vriezen er bijna af, terwijl het zweet nog steeds van je voorhoofd druppelt. Zo'n airco is vreselijk. Daarom beoordelen wij airco's ook op een goede verdeling van temperatuur en luchtstroom. Zo ervaar jij een comfortabel klimaat. 

Nieuwsgierig naar de verschillen tussen airco's op deze en nog veel meer punten? En benieuwd naar de Beste uit de Test? Word dan nu lid en krijg toegang tot de testresultaten van airco's en alle andere producten die we testen.

Voorkom een miskoop

Als lid weet jij wat de beste airco is. Word lid!
Bespaar 10%

Kies & Koop

5,- per maand

Met Kies & Koop zie je direct welke producten het best beoordeeld zijn en maak je met gemak de juiste keuze.
Meeste waarde

Onze lidmaatschappen zijn maandelijks opzegbaar. Wil je de papieren Consumentengids ontvangen? Voeg 'm toe in de volgende stap.

Sandra Molenaar

Sandra Molenaar

Directeur Consumentenbond

Wat je ook wilt kopen, keuze is er genoeg. Maar de juiste keuze maken is vaak moeilijk. Wij bieden je gemak en zekerheid en deze combinatie maakt ons uniek. Een voorbeeld hiervan zijn onze uitgebreide producttests. Deze doen we in laboratoria onder leiding van deskundigen. We ontvangen hiervoor geen geld van bedrijven of overheden. Zo krijg jij 100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie.

 

Onze producttests kosten natuurlijk wel geld. Om ze te kunnen blijven uitvoeren, hebben we jouw steun nodig. Sluit je ook bij ons aan en word lid.