! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Airco's vergelijken

Laatste update van de test: 29 april 2021

Met een airco in huis kun je lekker afkoelen als het heet is. Er bestaan verschillende soorten airconditioning-systemen. Een mobiele airco is verplaatsbaar, een split-airco heeft een binnen- en een buitenunit. Weet je niet welke airco je moet kopen? Dan kun je hier airco's vergelijken. Wij helpen je kiezen.

Airco's getest

In onze test airco's zitten modellen van Panasonic, LG, Samsung, Daikin en Mitsubishi electric. Allemaal split-airco's zonder afvoerslang. We onderzoeken hoe goed ze koelen, hoe snel ze dat doen en hoeveel geluid ze maken. We kijken natuurlijk ook naar het energiegebruik van de airco's. Je ziet hier dus snel wat de beste airco is.

Lees meer
10  resultaten
Sorteer op

Airco kopen

Koop niet zomaar een goedkope airco, want dan ben je uiteindelijk vaak duurder uit. Zoek de airco die het beste past bij jouw situatie en de beste testresultaten heeft. Een split-airco is stiller en een stuk energiezuiniger dan een mobiele airco. En hij koelt sneller. Wel moet er een unit aan de gevel worden geïnstalleerd.

Airco's vergelijken

Bij ons kun je airco's vergelijken voor je een nieuwe airconditioning aanschaft. Filter op de testresultaten en op koelvermogen of energielabel. De meeste split-airco's kunnen ook verwarmen. Vergelijk de airco's op prestaties voor koelen en verwarmen, op afmetingen en energieverbruik. Heb je een goede airco gevonden, zoek dan een goede installateur die de airco kan installeren.