! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Airfryer, Actifry en andere heteluchtfriteuses

Een alternatief voor de traditionele friteuse is de heteluchtfriteuse. Hierin wordt het eten klaargemaakt met behulp van hete lucht, die met een ventilator door het apparaat wordt verspreid. Bijna elk friteusemerk heeft nu ook meerdere modellen airfryers in hun assortiment. Philips verkoopt zelfs helemaal geen oliefriteuses meer in Nederland. 

Noëlle van der Weel

Noëlle van der Weel , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:3 augustus 2021


Philips Airfryer

De Philips Airfryer is de bekendste heteluchtfriteuse en is er in verschillende uitvoeringen. De meest eenvoudige variant is de HD9220 en kost ongeveer €145. Deze Airfryer heeft 2 draaiknoppen voor de temperatuur en tijdsinstelling.Hij heeft capaciteit van maximaal 700 gram. Deze airfryer is niet meer te koop, maar is zo nu en dan verkrijgbaar.

De HD9650/90 staat bekend als de Airfryer XXL Avance en kost zo'n €200. Het apparaat heeft een capaciteit voor maximaal 1400 gram diepvriesfrites. De XXL heeft standaard een digitale bediening en een vetopvangbakje. HD9653/90 Airfryer XXL Avance, HD9654/90 Airfryer XXL Avance en HD9651/90 Airfryer XXL Avance zijn technisch gelijk, maar hebben verschillende accessoires.

Bekijk onze eerste indruk van de Philips Airfryer XXL.

Bekijk alle Philips Airfryers.

Tefal

De eerste airfryer van Tefal was de Tefal Actifry. Inmiddels heeft Tefal ook diverse modellen in zijn assortiment met een lade, zoals de Easy Fry Deluxe EY401 en Easy Fry Deluxe EY401D

Princess

De eerste heteluchtfriteuse die Princess op de markt bracht was de Fat Free Fryer. Inmiddels zijn er diverse modellen van de Princess Aerofryer op de markt. Wij testten ze.

Bekijk ook onze Eerste Indruk van de Princess Aerofryer XL.

Airfryers van andere merken

Inmiddels heeft bijna elk bekend friteusemerk ook een of meerdere modellen airfryers in zijn assortiment. Ook zijn er airfryers van huismerken zoals Silvercrest van Lidl en merken die van andere soorten apparaten bekend zijn, zoals Montana en Emerio.

Wij testten airfryers van bijna 15 verschillende merken.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke airfryers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste airfryers

BesteCategory-FriteusesAirfryers-Airfryers-1200x800

Lees ook: