icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

De beste digitale televisiekwaliteit

Wie levert de beste digitale televisiekwaliteit? Een consumentenpanel beoordeelt providers onder andere op beeldkwaliteit, het aantal storingen en algemene klanttevredenheid. Bekijk de uitgebreide testresultaten per provider.

Silvia Smit

Expert Elektronica

Debeste_Televisie

Beste uit de test

TV Totaal ADSL en Kabel-NWfeb

Alle digitale televisieproviders krijgen een ruime voldoende. XS4ALL is “Beste uit de test”. De kwaliteit van digitale tv is bij de provider is zeer goed. Ook wordt de goede service bij een eventuele storing geprezen.

Slechte apparatuur

Tele2-klanten zijn het minst tevreden over de kwaliteit van de apparatuur die gebruikt moet worden. Ook klanten van KPN Digitenne zijn minder tevreden over de apparatuur.

Storingen

Tele2 heeft de meeste televisiestoringen. Een kwart van de Tele2-klanten heeft in de afgelopen half jaar wel een of meerdere problemen ondervonden. Ook klanten van Telfort en Ziggo kunnen niet altijd ongestoord televisiekijken.

De beste digitale televisiekwaliteit via glasvezel

TV Totaal Glasvezel-NWfeb

XS4ALL en Solcon zijn de beste glasvezelproviders voor digitale televisie. Beide scoren een 8,1. De klanten van Solcon geven de hd-beeldkwaliteit een beter oordeel dan die van XS4ALL. Solcon heeft iets minder storingen. XS4ALL heeft kwalitatief betere apparatuur.

Storingen

Het aantal klanten met tv-storingen is bij alle glasvezelproviders net iets meer dan 10%. Caiways service bij storingen laat het meest te wensen over.

Doe mee en win een tablet of laptop

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal laptops en tablets onder alle panelledenvan de ProviderMonitor. Schrijf je in voor het gebruikerspanel en wie weet win jij dan een laptop of tablet!

Vergelijken en overstappen

De resultaten van de ProviderMonitor vind je ook terug in de vergelijker die je helpt bij de keuze van het beste digitale televisie abonnement. Voor deze vergelijker zijn wij een samenwerking aangegaan met PriceWise. Samen met PriceWise zetten wij de prijzen van abonnementen op een rij. PriceWise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen.

 

Benieuwd naar:

De beste alles-in-1-provider?

 

Nieuwste artikelen