icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Over de internetprovider

Internetproviders bieden niet alleen pakketten met verschillende internetsnelheden aan. Ze proberen zich ook te onderscheiden qua prijs en extra’s. Bekijk wat deze verschillende opties zijn en hoe je providers het best kunt vergelijken.
Silvia Smit

Expert Elektronica

Artikel_InternetArtikel_Internet

Internet, telefonie en digitale televisie (alles-in-1)

Je kunt kiezen voor een combinatie-abonnement van internet, bellen en tv (alles-in-1 of triple play genaamd). Het tv-signaal kun je op verschillende manieren ontvangen.

Lees meer over de voor- en nadelen van kabel, dsl of glasvezel.

Telefonie, internet en digitale televisie van 1 aanbieder is vaak goedkoper dan verschillende losse abonnementen bij meerdere providers. Een ander voordeel is dat je 1 rekening en aanspreekpunt hebt voor alle diensten hebt.

Vergelijk alles-in-1-providers en bekijk welk abonnement het beste is voor jou.

Internet en telefonie

Ook bieden veel internetproviders een combinatie van internet en telefonie aan. Ook hier is het voordeel dat je alles op 1 factuur ontvangt en maar 1 aanspreekpunt hebt.

Vergelijk in onze vergelijker internet en bellen abonnementen.

Extra's en opties bij je abonnement

Er zijn nog een aantal opties die je al dan niet gratis kan toevoegen aan je abonnement. Waar let je op als je internetprovider gaat vergelijken?

Type modem

Wil je thuis internet op meerdere apparaten kunnen gebruiken dan heb je een modem met routerfunctionaliteit hebben. Heb je nu een eenvoudige ethernetmodem, dan kun je zelf daar alsnog een router op aansluiten. Een goede eenvoudige router kost ongeveer €50.

E-mail

Hoewel steeds meer mensen de e-mailprogramma’s gebruiken van onder andere Outlook of Gmail, vinden sommige gebruikers het nog altijd fijner om e-mail (reclamevrij) te ontvangen in een eigen digitale mailbox. Hoe groot deze mailboxen zijn en hoeveel ruimte zij bieden wisselt per provider.
Let op: je kunt meestal niet je (provider) e-mailadres meenemen naar een andere provider.

Spamfilter

Sommige providers bieden een gratis spamfilter aan. Er zijn ook providers die voor een paar euro extra per maand de mogelijkheid bieden om een spamfilter toe te wijzen aan je persoonlijke mailbox. Er zijn uiteraard ook voldoende andere (gratis) alternatieven beschikbaar. Zo hebben de webdiensten Gmail en Outlook een geïntegreerd (gratis) spamfilter.

Antivirus

Enkele providers bieden ook een gratis of betaald antiviruspakket aan. De kwaliteit van deze virusjagers zie je in de Virusscanner vergelijker. Het is soms lastig om te herkennen welk pakket een provider aanbiedt. Vaak gaat het om het beveiligingsprogramma van F-Secure dat onder de naam van de provider wordt aangeboden (zoals door KPN en Ziggo).

Homepages

Wordt er ruimte aangeboden om een website te plaatsen? Zo ja, hoeveel MB aan inhoud kun je maximaal kwijt op je website?

Wifi Hotspots

Ziggo is als eerste begonnen met WifiSpots. De wifi-modems van abonnees van deze provider hebben een extra wifi-netwerkje. Dat netwerk kunnen andere Ziggo klanten weer gebruiken als zij binnen het bereik van dat netwerk komen. Ook KPN heeft op dit gebied al flinke stappen gemaakt.

Op zoek naar de beste provider voor alles-in-1? Vergelijk alles-in-1-providers en hun abonnementen.