icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Testresultaten alles-in-1-providers

Wie is de beste alles-in-1-provider? Een consumentenpanel beoordeelt alles-in-1-providers onder andere op internet-, telefonie- en televisiekwaliteit en de klantenservice. Bekijk de testresultaten per provider.
Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica

Debeste_Allesin1

XS4ALL

8,3 (Glasvezel), 8,0 (DSL)

XS4ALL is het kwaliteitsmerk van KPN. De resultaten van ons onderzoek 'de ProviderMonitor' laten dit ook zien. Glasvezel van XS4ALL is in het derde kwartaal opnieuw Beste uit de Test met een 8,3. Klanten zijn dik tevreden met de aanbieder en geven XS4ALL dan ook een 9,1.

De kwaliteit van internet wordt gewaardeerd met een 8,5 en ook de tv-kwaliteit vindt men goed (8,4). Klanten ondervinden weinig last van internet- en telefoniestoringen.

De klantenservice van XS4ALL (glasvezel) scoort goed: 7,8.

KPN

8,0 (Glasvezel), 7,7 (DSL)

KPN is de grootste aanbieder samen met Ziggo. En moederbedrijf van XS4ALL en Telfort. KPN zit wat betreft prijsniveau een beetje tussen het ‘dure’ XS4ALL en meer ‘budget’ Telfort in. KPN-glasvezel komt uit ons onderzoek op de (gedeelde) tweede plaats met een 8,0. Vooral de internet- en telefoniekwaliteit krijgen hoge cijfers (boven de 8) en het percentage storingen van deze diensten is laag (9% bij glasvezel en 3% bij DSL). 

Klanten zijn tevreden met de aanbieder blijkt uit het oordeel: 8,4. 

OnsBrabantNet/OnsNet/Edutel

8,0 (Glasvezel)

Klanten met glasvezel van OnsbrabantNet zijn zeer tevreden over de internetkwaliteit, en ook over telefonie. De tv-kwaliteit scoort het beste van alle providers. Ook rapporteren klanten relatief weinig storingen op het gebied van internet, telefonie en tv.

Op internetgebied komt OnsBrabantNet/OnsNet/Edutel zelfs als provider met de minste storingen (4%) uit de bus. De klantenservice scoort met een 7,2 gemiddeld. OnsBrabantNet is onderdeel van KPN. 

ZeelandNet/Delta

7,9 (Kabel)

Alleen de Zeeuwen kunnen abonnementen afsluiten bij ZeelandNet/Delta. ZeelandNet is een wat duurdere provider die in totaal een 7,9 scoort. Dat komt vooral door de tv- en inernetkwaliteit met relatief hoge scores (8,2 en 8,4).

De storingen van tv, internet en telefonie vallen mee (11%, 9% en 3%). De Zeeuwen zijn tevreden en geven ‘hun’ aanbieder gemiddeld een 8,3.

Telfort

7,9 (Glasvezel), 7 (DSL)

Telfort is meer het budgetmerk van KPN. We zien deze meting weer een groot verschil in tevredenheid tussen Telfort op Glasvezel en Telfort op DSL. Glasvezel wordt een stuk beter beoordeeld door de klanten.

De kwaliteit en daarmee het aantal storingen van internet, bellen en tv schelen enorm tussen de 2 technieken. Het oordeel over de aanbieder krijgt bij Glasvezel dan ook een 7,9, Telfort DSL komt uit op een 7.

Caiway

7,6 (Glasvezel)

Caiway is van origine een tv-aanbieder en dus een kabelaar. Maar deze provider zet niet in op kabel, maar op glasvezel. Uit ons onderzoek blijkt dat Caiway Glasvezel op tv-gebied een 6,7 scoort. Lager dan het vorige kwartaal (toen 7,3). Dit hangt samen met het stijgende percentage tv-storingen dat is gemeld. 

We zagen vorig kwartaal bij vrijwel alle diensten een licht stijgende lijn, maar Caiway blijkt dit niet doorgezet te hebben. Want dit derde kwartaal zien we over het algemeen een daling. Waar Caiway wel een verbeterslag heeft gemaakt, is de klantenservice. Het oordeel hierop is gestegen van een 7,5 naar een 8. 

Solcon

7,5 (Glasvezel)

KPN heeft halverwege 2017 Solcon gekocht. Vooralsnog blijft Solcon onder eigen naam opereren. In het derde kwartaal scoort Solcon Glasvezel op kwaliteit en tevredenheid ruim onder KPN. Klanten zijn gemiddeld wel tevreden over de kwaliteit van internet en vast bellen.

Het oordeel op het gebied van televisie is iets gestegen, maar komt niet hoger dan een 6,6. Het percentage gerapporteerde tv-storingen is zeer hoog, Solcon scoort met 29% dit kwartaal het slechtst van alle aanbieders. Opvallend is wel dat klanten nog steeds gemiddeld tevreden zijn met hun aanbieder (7,6).

Ziggo

7,1 (Kabel)

Het nieuwe Ziggo is bijna een landelijke speler geworden. Recentelijk is Ziggo samengegaan met de mobiele tak van Vodafone. Officieel heten ze nu VodafoneZiggo. De kwaliteit van telefonie gaat goed (nog steeds een 7,9), internet relatief goed (een 7,2) en de tv-kwaliteit minder (6,2). Dit komt vooral door de vele gerapporteerde tv-storingen (22%). 

Klanten rapporteren flink last te hebben van internet- en tv-storingen en mede hierdoor komt de tevredenheid over Ziggo als aanbieder niet hoger uit dan een 6,9.

Tele2

6,7 (DSL)

Tele2 is een van de goedkopere providers. Helaas bieden ze geen al te beste kwaliteit volgens panelleden van de ProviderMonitor. Vooral op tv-gebied scoort de provider mager: een 6,2. Bij vorige metingen was dit ook al het zwakke punt van Tele2. 27% had tv-storingen in de afgelopen periode. Telefonie scoort beter (een 7,8), maar blijft hiermee een van de minste providers op dit gebied. De tevredenheid met de aanbieder komt dan ook op een magere 5,9 uit.

Bekijk welke aanbieder de beste alles-in-1-provider is (vergelijk internetproviders met elkaar in de tabel).

De resultaten gaan over het derde kwartaal van 2017 (juli t/m september).

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook terug. Wie is de beste internetprovider? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een tablet of smartphone

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of smartphone onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Geef aan welke internetprovider volgens jou het beste is.

Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en wie weet win jij dan een laptop of smartphone!

Lees ook:

Test alles-in-één-providers