icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Testresultaten alles-in-1-providers

Wie is de beste alles-in-1-provider? Een consumentenpanel beoordeelt alles-in-1-providers onder andere op de kwaliteit van internet, telefonie, televisie en de klantenservice. Bekijk de testresultaten per provider.
Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica

Bijgewerkt op:  25 januari 2018

Debeste_Allesin1

XS4ALL

8,2 (glasvezel), 8,1 (dsl)

XS4ALL is het kwaliteitsmerk van KPN. De resultaten van ons onderzoek laten dit ook zien. Glasvezel van XS4ALL is in het vierde kwartaal opnieuw Beste uit de Test met een 8,2. Klanten zijn dik tevreden met de aanbieder en geven XS4ALL dan ook een 8,9.

De kwaliteit van internet wordt gewaardeerd met een 8,5 en ook de tv-kwaliteit vindt men zeer goed (8,4). Klanten ondervinden weinig last van internet- en telefoniestoringen. Op tv-gebied zijn er wel relatief veel storingen: 16%.

De klantenservice van XS4ALL (glasvezel) scoort goed: 7,9.

ZeelandNet/Delta

8,1 (Kabel)

Alleen inwoners van Zeeland kunnen abonnementen afsluiten bij ZeelandNet/Delta. ZeelandNet is een wat duurdere provider die in totaal een 8,1 scoort. Dat komt vooral door de tv- en internetkwaliteit met relatief hoge scores (8,1 en 8,5).

De storingen van tv, internet en telefonie vallen mee (12%, 10% en 2%). De Zeeuwen zijn tevreden en geven ‘hun’ aanbieder gemiddeld een 8,3.

KPN

7,9 (glasvezel), 7,7 (dsl)

KPN is de grootste aanbieder samen met Ziggo en is het moederbedrijf van XS4ALL en Telfort. KPN zit wat betreft prijsniveau een beetje tussen het ‘dure’ XS4ALL en meer ‘budget’ Telfort in. KPN-glasvezel komt uit ons onderzoek op de (gedeelde) derde plaats met een 7,9. Vooral de internet- en telefoniekwaliteit krijgen hoge cijfers (8,1 en 8,4) en het percentage storingen van deze diensten is laag (10% voor internet via glasvezel en 2% voor bellen). 

Klanten zijn tevreden met de aanbieder blijkt uit het oordeel: 8,2. 

Telfort

7,9 (glasvezel), 7,2 (dsl)

Telfort is meer het budgetmerk van KPN. We zien bij deze meting weer een groot verschil in tevredenheid tussen Telfort op glasvezel en Telfort op dsl. Glasvezel wordt een stuk beter beoordeeld door de klanten.

De kwaliteit en daarmee het aantal storingen van internet, bellen en tv schelen behoorlijk tussen de 2 technieken. Het oordeel over de aanbieder krijgt bij glasvezel dan ook een 7,8, Telfort dsl komt uit op een 7,2.

Caiway

7,7 (glasvezel)

Caiway is van origine een tv-aanbieder en dus een kabelaar. Maar deze provider zet niet in op kabel, maar op glasvezel. Uit ons onderzoek blijkt dat Caiway glasvezel nu op tv-gebied een 7 scoort. Panelleden rapporteren relatief veel tv-storingen (17%).

Het oordeel van de klantenservice is wederom gestegen van een 7,5 in het tweede kwartaal naar een 8 in het derde kwartaal en nu opnieuw een stijiging naar een 8,3. 

OnsBrabantNet/OnsNet/Edutel

7,6 (glasvezel)

Klanten met glasvezel van OnsBrabantNet zijn zeer tevreden over de internetkwaliteit, en ook over telefonie. De tv-kwaliteit scoort samen met Delta het beste van alle providers (7,6). Ook rapporteren klanten relatief weinig storingen op het gebied van internet, telefonie en tv.

Op internetgebied komt OnsBrabantNet/OnsNet/Edutel zelfs als provider met de minste storingen (7%) uit de bus. De klantenservice scoort met een 7,1 gemiddeld. OnsBrabantNet is onderdeel van KPN. 

Solcon

7,5 (glasvezel)

KPN heeft halverwege 2017 Solcon gekocht. Vooralsnog blijft Solcon onder eigen naam opereren. In het vierde kwartaal scoort Solcon glasvezel op kwaliteit van tv en op tevredenheid over de aanbieder ruim onder KPN. Klanten zijn gemiddeld wel tevreden over de kwaliteit van internet en vast bellen. Ook zijn er weinig storingen op dat vlak.

Het oordeel op het gebied van televisie is weer een stukje lager dan het vorige kwartaal (nu 6,1). Het percentage gerapporteerde tv-storingen is zeer hoog, Solcon scoort dit kwartaal weer met 29% het slechtst van alle aanbieders. Opvallend is wel dat klanten nog steeds gemiddeld tevreden zijn met hun aanbieder (7,5).

Ziggo

7,1 (kabel)

Het nieuwe Ziggo is bijna een landelijke speler geworden. Ziggo samengegaan met de mobiele tak van Vodafone. Officieel heten ze nu VodafoneZiggo. De kwaliteit van telefonie gaat goed (nog steeds een 8), internet prima (een 7,3) en de tv-kwaliteit minder (6,1). Dit komt vooral door de vele gerapporteerde tv-storingen (23%). 

Klanten rapporteren flink last te hebben van internet- en tv-storingen. 

Tele2

6,8 (dsl)

Tele2 is een van de goedkopere providers. Helaas bieden ze geen al te beste kwaliteit volgens panelleden van de ProviderMonitor. Vooral op tv-gebied scoort de provider mager: een 6,3. Bij vorige metingen was dit ook al het zwakke punt van Tele2. 26% had tv-storingen in de afgelopen periode. Telefonie scoort beter (een 7,9), maar blijft hiermee een van de minste providers op dit gebied. De tevredenheid met de aanbieder komt nu wel boven de 6 uit: een 6,2. Tele2 scoort het laagste van alle providers op klantenservice: 6,6. 

Bekijk welke aanbieder de beste alles-in-1-provider is (vergelijk internetproviders met elkaar in de tabel).

De resultaten gaan over het vierde kwartaal van 2017 (oktober t/m december 2017).

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook terug. Wie is de beste internetprovider? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een tablet of smartphone

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of een smartphone onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Geef aan welke internetprovider volgens jou het beste is!

Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en wie weet win jij dan een tablet of smartphone!

Lees ook:

Test alles-in-één-providers