icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Testresultaten alles-in-1-providers

Wie is de beste alles-in-1-provider? Een consumentenpanel beoordeelt alles-in-1-providers onder andere op de kwaliteit van internet, telefonie, televisie en de klantenservice. Bekijk de testresultaten per provider.

Silvia Smit

Silvia Smit , Expert Elektronica Bijgewerkt op:22 oktober 2018

Testresultaten_alles_in_een

De resultaten gaan over het derde kwartaal van 2018 (juli t/m september 2018).

KPN

kpn8,1 (glasvezel), 7,9 (dsl)

Glasvezel van KPN is voor het eerst Beste uit de Test en krijgt een 8,1. Het panel beoordeelt vooral telefonie zeer goed (8,5) en ook internet krijgt een prima cijfer (8,2). Klanten hebben weinig last van storingen. En als er toch problemen zijn, helpt de klantenservice goed (7,9).

KPN als aanbieder krijgt een 8,2 van haar klanten. 

XS4ALL

xs4all8,0 (glasvezel), 8,0 (dsl)

XS4ALL is het kwaliteitsmerk van KPN en dat blijkt ook uit ons onderzoek. Zowel glasvezel als dsl van XS4ALL krijgen een mooie 8,0. Een gedeelde tweede plek.

Klanten zijn dik tevreden en geven XS4ALL een 8,8. Ze geven de kwaliteit van internet een 8,3, telefonie een 8,1 en hebben weinig last van internet- en telefoniestoringen. Op tv-gebied zijn er meer storingen. 

De klantenservice van XS4ALL (glasvezel) scoort goed: 7,5

Telfort

telfort7,7 (glasvezel), 7,3 (dsl)

Telfort is het budgetmerk van KPN. Het verschil tussen Telfort glasvezel en Telfort dsl is niet zo groot, maar glasvezel scoort nog altijd beter dan dsl. 

Opmerkelijk: Dit kwartaal blinkt Telfort uit in de televisie-kwaliteit. Van alle aanbieders had Telfort Glasvezel het minste aantal storingen. Dit heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat klanten de tv-kwaliteit het hoogste cijfer hebben gegeven. Als aanbieder krijgt Telfort een 7,4. 

Caiway

caiway7,6 (glasvezel)

Caiway is van origine een tv-aanbieder en dus een kabelaar. Maar deze provider zet niet in op kabel, maar op glasvezel. Caiway scoort dit kwartaal opnieuw wat beter dan vorige kwartalen. Op tv-gebied scoort de provider een 6,8, internet klimt naar een 8,1 en vast bellen krijgt een 8,3. 

Panelleden rapporteren een gemiddeld aantal storingen bij tv en relatief weinig internet- en telefoniestoringen.

Hoewel de waardering van de klantenservice een daling laat zien (van 8,0 naar 7,5) zijn klanten een stuk positiever over de aanbieder (van een 6,6 naar een 7,4). Mede hierdoor staat Caiway in de top 5. 

ZeelandNet/Delta

delta7,6 (Kabel)

Alleen inwoners van Zeeland kunnen abonnementen afsluiten bij ZeelandNet/Delta. ZeelandNet is een wat duurdere provider die in totaal - net als Caiway glasvezel - een 7,6 scoort. Een mooie voldoende maar hiermee is zij wel 2 plaatsen gezakt, van een derde naar een vijfde plek.

De telefonie- en internetkwaliteit scoren nog altijd hoog (8,2 en 8,1) en het storingspercentage ligt bij deze diensten laag. De Zeeuwen zijn tevreden en geven ‘hun’ aanbieder gemiddeld een 8,0. De daling ten opzichte van vorig kwartaal komt vooral door de klantenservice. Deze is van een 7,7 naar een 6,6 gegaan. Dit is het laagste oordeel van alle aanbieders. 

Tele2

tele27,2 (dsl)

Tele2 is een van de goedkopere providers. En hoewel de aanbieder dit kwartaal op de een na laatste plaats staat, is een 7,2 geen slechte score. De bottle neck zit in de tv-kwaliteit. Een 6,5 is nog altijd mager en de vele tv-storingen helpen niet.

Internet scoort beter (7,6) en is hiermee niet meer de minste provider op dit gebied. Klanten ervaren op dit gebied iets minder storingen dan vorig kwartaal. De grootste verandering zien we bij de tevredenheid over de klantenservice. Deze is met bijna anderhalf punt gestegen naar een 7,8. Helaas zorgt dit niet voor een beter oordeel, klanten geven Tele2 'als aanbieder'opnieuw een 6,4. 

Ziggo

ziggo7,1 (kabel)

Het nieuwe Ziggo is bijna een landelijke speler geworden. Ziggo is samengegaan met de mobiele tak van Vodafone. Officieel heet het bedrijf nu VodafoneZiggo.

De kwaliteit van telefonie gaat goed (een 7,9), internet voldoende (een 7,5) en de tv-kwaliteit minder (6,0). Dit komt vooral door de vele storingen. Klanten hebben flink last te hebben van internet- en tv-storingen. In september kampte Ziggo met een grote storing in hun tv-dienst (on demand programma's). 

Bekijk welke aanbieder de beste alles-in-1-provider is (vergelijk internetproviders met elkaar in de tabel).

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met onze vergelijker. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook terug. Wie is de beste internetprovider? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Welke aanbieder is de beste alles-in-1-provider voor jou?

Voer een geldige postcode in

Voer een geldig huisnummer in

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een tablet of smartphone

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of een smartphone onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Geef aan welke internetprovider volgens jou het beste is!

Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en wie weet win jij dan een tablet of smartphone!

Lees ook: