icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Testresultaten alles-in-1-providers

Wie is de beste alles-in-1-provider? Een consumentenpanel beoordeelt alles-in-1-providers onder andere op internet-, telefonie- en televisiekwaliteit en de klantenservice. Bekijk de testresultaten per provider.
Silvia Smit
Silvia Smit

Expert Elektronica

Debeste_Allesin1

XS4ALL

8,2 (Glasvezel), 7,8 (DSL)

XS4ALL is het kwaliteitsmerk van KPN. De resultaten van ons onderzoek 'de ProviderMonitor' laten dit ook zien. Glasvezel van XS4ALL is in het tweede kwartaal opnieuw Beste uit de Test met een 8,2. Klanten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van internet en geeft XS4ALL dan ook het hoogste cijfer (8,6). 

De tevredenheid met de aanbieder krijgt zelfs een 8,8! Men heeft weinig last van internetstoringen. Ook telefoniestoringen vallen mee.

De klantenservice van XS4ALL (glasvezel) scoort hoger dan de rest: 7,9.

KPN

8,0 (Glasvezel), 7,7 (DSL)

KPN is de grootste aanbieder samen met Ziggo. En is moederbedrijf van XS4ALL en Telfort. KPN zit qua prijsniveau een beetje tussen het ‘dure’ XS4ALL en meer ‘budget’ Telfort in. KPN-glasvezel komt uit ons onderzoek op de 2e plaats. Vooral de internetkwaliteit en de telefoniekwaliteit krijgen hoge cijfers (boven de 8).

De telefoniekwaliteit stijgt zelfs net boven alle andere providers uit. Ook als aanbieder een mooi oordeel: 8,2.

OnsBrabantNet/OnsNet/Edutel

7,9 (Glasvezel)

Klanten met glasvezel van OnsbrabantNet zijn zeer tevreden over de internetkwaliteit, en ook met telefonie. Ook rapporteren klanten relatief maar weinig storingen op internet- telefonie- en tv-gebied.

Op tv-gebied blijkt zij zelfs als provider met de minste storingen (10%) uit de bus te komen volgens klanten. De klantenservice krijgt een mooie 7,6.

ZeelandNet/Delta

7,8 (Kabel)

Alleen de Zeeuwen kunnen abonnementen afsluiten bij ZeelandNet/Delta. ZeelandNet is een wat duurdere provider die in totaal een 7,8 scoort. Dat komt vooral door de tv- en inernetkwaliteit met een relatief hoge score van een 8,3.

De tv-, internet- en telefoniestoringen vallen mee (11%, 8% en 4%). De Zeeuwen zijn tevreden en geven ‘hun’ aanbieder gemiddeld een 7,5.

Caiway

7,7 (Glasvezel)

Caiway is van origine een tv-aanbieder en dus een kabelaar. Maar deze provider ‘wedt’ niet op kabel, maar op glasvezel. Uit ons onderzoek blijkt dat Caiway-glasvezel op tv-gebied een 7,3 scoort. Hoger dan het vorige kwartaal (toen 6,8).

We zien over het algemeen een licht stijgende lijn. Zo is onder andere het internetstoringspercentage gedaald (van 10% naar 8%) en krijgt de klantenservice nu een 7,5 (vorig kwartaal 7,2). 

Telfort

7,6 (Glasvezel), 6,9 (DSL)

Telfort is meer het budgetmerk van KPN. We zien deze meting weer een groot verschil in tevredenheid tussen Telfort op Glasvezel en Telfort op DSL. Glasvezel wordt een stuk beter beoordeeld door de klanten.

Het aantal storingen voor internet, bellen en tv scheelt ook enorm tussen de twee technieken. Het oordeel over de aanbieder krijgt bij Glasvezel dan ook een 7,7, Telfort DSL komt uit op een 6,5.

Solcon

7,4 (Glasvezel)

Solcon is een provider die in eerdere onderzoeken van 2016 bij de top 3 zat. KPN heeft halverwege 2017 Solcon gekocht. Vooralsnog blijft Solcon onder eigen naam opereren. In het eerste kwartaal 2017 viel Solcon Glasvezel daar al ruim onder en ook deze keer is dit zo. Klanten zijn gemiddeld tevreden over de kwaliteit van internet en vast bellen.

Het televisie oordeel blijft steken op een magere 6,2. De klantenservice scoort goed: een 7,8. De op één na hoogste score.

Ziggo

6,9 (Kabel)

Het nieuwe Ziggo is bijna een landelijke speler geworden. Recentelijk is Ziggo samengegaan met de mobiele tak van Vodafone. Officieel heten ze nu dus VodafoneZiggo. De telefonie kwaliteit gaat goed (7,9), internet relatief goed (een 7) en de tv-kwaliteit minder (6). Dit komt vooral door de vele gerapporteerde tv-storingen (23%). 

Klanten rapporteren flink last te hebben van internet- & tv-storingen en mede hierdoor zorgt dit ervoor dat de tevredenheid over Ziggo als aanbieder niet hoger uitkomt dan een 6,6.

Tele2

6,7 (DSL)

Tele2 is een van de goedkopere providers. Helaas bieden ze geen al te beste kwaliteit volgens panelleden van de ProviderMonitor. Vooral op tv-gebied scoort de provider mager: een 6,4. Uit vorige metingen was dit ook al de achilleshiel van Tele2. 30% had tv-storingen in de afgelopen periode.

Welke aanbieder is de beste alles-in-1-provider (vergelijk internetproviders met elkaar in de tabel)?

De resultaten gaan over het tweede kwartaal van 2017 (april t/m juni).

Vergelijken en overstappen

Alles-in-1-providers vergelijken kan met de vergelijker van de Consumentenbond. De resultaten van het ProviderMonitor-onderzoek vind je daar ook terug. Wie is de beste internetprovider? De vergelijker helpt je met de keuze van het beste abonnement.

Wij werken samen met Pricewise. Pricewise werkt onafhankelijk van de providers en biedt ondersteuning bij het eventuele overstappen. Meer vragen over deze samenwerking? Lees dan de veelgestelde vragen over de vergelijker.

Doe mee en win een tablet of smartphone

Wij verloten aan het eind van het jaar een aantal tablets of smartphone onder alle panelleden van de ProviderMonitor. Geef aan welke internetprovider volgens jou het beste is.

Schrijf je in voor het internetpanel van de Consumentenbond en wie weet win jij dan een laptop of smartphone!

Lees ook:

Nieuwste artikelen

Test alles-in-één-providers