icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat te doen bij pech met de huurauto?

Je mag verwachten dat een huurauto in goede staat verkeert. Het risico van een technisch mankement en eventuele vertraging bij het inleveren liggen dan ook bij de verhuurder. Wat kun je doen bij pech met een huurauto?
Kees Verplanke
Kees Verplanke

Expert Auto, fiets en reizen

Bijgewerkt op:  8 maart 2018

wat-te-doen-bij-pech

Neem contact op, maak foto’s

Krijg je pech, neem dan meteen contact op met de verhuurder om te bespreken wat er moet gebeuren. Probeer niet eerst zelf een oplossing te vinden. Ga je naar een garage, bewaar dan de rekening en laat de monteur noteren wat er aan de hand was. Neem ook eventueel foto’s, zodat je later kunt aantonen dat er sprake was van overmacht.

Later ingeleverd?

Kun je de auto door een noodzakelijke reparatie pas een dag later inleveren, dan is er sprake van overmacht. Het is daarom niet redelijk dat je zou moeten bijbetalen. Krijg je bij het inleveren van de auto toch extra kosten voor je kiezen, probeer er dan direct met de verhuurder uit te komen. Wijs erop dat de technische staat van de auto tot de verantwoordelijkheid van de verhuurder behoort en dat eventuele vertraging jou als huurder niet aan te rekenen is.

Klacht indienen

Heb je onder druk toch betaald of blijkt later dat het verhuurbedrijf het bedrag van je rekening heeft afgeschreven?

Lees meer over het indienen van een klacht bij het autoverhuurbedrijf.

Tips

 • Lees goed na wat wel en niet is verzekerd. Zelfs wanneer je het eigen risico met een extra verzekering reduceert tot €0, blijf je vaak aansprakelijk voor schade aan de ruiten, de onderkant van de auto en de banden.
 • Haal een huurauto bij voorkeur af op de luchthaven: dat is vaak goedkoper dan in de stad en je hebt de auto dan meestal sneller.

Nieuw & interessant

 • checklist-terugbrengen-huurauto
  8 mrt.

  Checklist auto huren

  Checklist voor het boeken, afhalen en inleveren van huurauto’s.
 • belangrijkste-valkuilen-auto-huren
  8 mrt.

  Valkuilen bij auto huren

  Een huurauto op vakantie bezorgt je naast vrijheid vaak ook kopzorgen. Op deze trucs kun je alvast bedacht zijn.
 • klacht-over-huurauto
  8 mrt.

  Klacht over autohuur

  Ontevreden over de huurauto? Of heb je een spookafschrijving van een verhuurbedrijf op je creditcardoverzicht ontdekt? Lees wat je kunt doen.
 • autoverhuur-buitenland-zon
  31 mrt.

  Huurauto tijdens vakantie: vrijheid én kopzorgen

  We namen de huurcontracten van 6 buitenlandse autoverhuurders onder de loep. Alleen wie met een vergrootglas door de huurvoorwaarden gaat, is gewapend tegen de trucs van de verhuurders.