icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pech met de huurauto: wat te doen?

Je mag verwachten dat een huurauto in goede staat verkeert. Het risico van een technisch mankement en eventuele vertraging bij het inleveren liggen dan ook bij de verhuurder. Wat kun je doen bij pech met een huurauto?

Kees Verplanke

Kees Verplanke , Expert Auto, fiets en reizen Bijgewerkt op:3 september 2018

wat-te-doen-bij-pech

Neem contact op, maak foto’s

Krijg je pech, neem dan meteen contact op met de verhuurder om te bespreken wat er moet gebeuren. Probeer niet eerst zelf een oplossing te vinden. Ga je naar een garage, bewaar dan de rekening en laat de monteur noteren wat er aan de hand was. Neem ook eventueel foto’s, zodat je later kunt aantonen dat er sprake was van overmacht.

Later ingeleverd?

Kun je de auto door een noodzakelijke reparatie pas een dag later inleveren, dan is er sprake van overmacht. Het is daarom niet redelijk dat je zou moeten bijbetalen. Krijg je bij het inleveren van de auto toch extra kosten voor je kiezen, probeer er dan direct met de verhuurder uit te komen. Wijs erop dat de technische staat van de auto tot de verantwoordelijkheid van de verhuurder behoort en dat eventuele vertraging jou als huurder niet aan te rekenen is.

Klacht indienen

Heb je onder druk toch betaald of blijkt later dat het verhuurbedrijf het bedrag van je rekening heeft afgeschreven?

Lees meer over een klacht indienen bij het autoverhuurbedrijf.

Tips

  • Lees goed na wat wel en niet is verzekerd. Zelfs wanneer je het eigen risico met een extra verzekering reduceert tot €0, blijf je vaak aansprakelijk voor schade aan de ruiten, de onderkant van de auto en de banden.
  • Haal een huurauto bij voorkeur af op de luchthaven: dat is vaak goedkoper dan in de stad en je hebt de auto dan meestal sneller.

Lees ook

Nieuw & interessant