icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Google Maps Navigatie krijgt verkeersinfo

Nieuws|Heb je een Android-smartphone en gebruik je Google Maps Navigatie? Een groot gemis ten opzichte van ondermeer Navigon en TomTom was tot nu toe de verkeersinformatie: dat zat er nog niet op.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:9 maart 2011

navigatiescherm

Net zoals met de andere navigatie-apps kan je met Google Maps Navigatie in het vervolg automatisch om verkeersopstoppingen heen geleid worden. Weliswaar kon je voorheen al verkeersdrukte zien op de Traffic-layer op Google Maps zelf, maar een integratie met Google Maps Navigatie was er nog niet. Nu kun je met het pakket hetzelfde als met TomTom en Navigon: de software plant een alternatieve route, in principe op basis van actuele verkeersdrukte-gegevens plus historische gegevens. Er is wel een catch: in verschillende landen wordt nu al live verkeersinfo aangeboden waar Google Maps Navigatie mee overweg kan, helaas moeten we daar in Nederland nog even op wachten.

De nieuwe versie van Google Maps Navigatie is te downloaden via de Google Play Store (voorheen Android Market). Zie ook www.google.com/mobile/navigation