icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Vrouw negeert gps minder

Nieuws|Navigatiesystemen zijn niet onfeilbaar. Als het systeem een foute route aangeeft, blijken mannen eerder dan vrouwen aan de aanwijzingen te twijfelen. Dit blijkt uit een enquête van de Engelse autoverzekeraar Swinton.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:5 april 2011

auto in sneeuw

Van de in totaal 3000 geënquêteerde automobilisten beweert 83% van de mannen en 74% van de vrouwen dat ze de routeaanwijzingen negeren bij een overduidelijk foutief routeadvies. Van de bestuurders zegt 80% dat hun navigatiesysteem hen in het verleden meermaals in de steek heeft gelaten door foute routeaanwijzingen te geven en hen zonder reden de verkeerde kant op te sturen.

Gemiddeld worden bestuurders door het systeem bij een foutieve route 10 kilometer omgeleid. De gebruikers kwalificeren het navigatiesysteem dan ook vaak als 'onbetrouwbaar' of 'onnauwkeurig'.

Naast de opgeroepen ergernis zorgt een foutief routeadvies ook voor de nodige akkefietjes, discussies en scheldtirades in de auto. Een praktisch 'noodplan' bij tweederde van de geënquêteerden: zij houden altijd nog een papieren wegenkaart achter de hand. Just in case...

Bron: www.swinton.co.uk