icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Archief Auto's

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Auto's.


2017

Eerste indruk | 14 september 2017

Ford Fiesta (modeljaar 2017)

De Ford Fiesta is al jaren koploper bij de compacte auto’s. De grootste verandering aan dit nieuwe model is het dashboard met veel minder knopjes en alleen een touchscreen.

Nieuws | 12 september 2017

Autotrends voor 2018: kleine crossovers en elektrische aandrijving

Alle grote automerken komen in 2018 met kleine crossovers (kruising tussen suv en stationwagen) én ze maken echt werk van elektrische aandrijving. Dat blijkt op de autobeurs IAA in Frankfurt.

Nieuws | 6 september 2017

Botstests 9 nieuwe auto's: 3 tot 5 sterren

Crashtestorganisatie Euro NCAP heeft 9 nieuwe auto’s getest op veiligheid. Meest opvallend: 5 sterren voor de Ford Fiesta, de Jeep Compass gaat van 2 naar 5 sterren en de elektrische Opel Ampera-E mist net de maximumscore.

Nieuws | 5 september 2017

Eindelijk (beetje) eerlijkere autotests

Nieuwe tests om verbruik en uitstoot van auto’s te testen in Europa geven consumenten eindelijk een eerlijker beeld van de prestaties van auto’s èn bieden fabrikanten minder ruimte om te sjoemelen. De Consumentenbond is hier blij mee.

10 augustus 2017

Nuttige extra's en optiepakketten

Kiezen voor veel extra's en opties kan de prijs van een nieuwe auto soms zelfs verdubbelen. Maar wat bieden deze extra's en optiepakketten nu eigenlijk en welke zijn onmisbaar?

Eerste indruk | 8 augustus 2017

Kentekenloket Veilig Betalen

Op Kentekenloket.nl kun je zoeken naar autobedrijven waar je een kenteken kunt overschrijven. Kentekenloket.nl biedt sinds kort Veilig Betalen aan. Deze dienst kun je gebruiken als je jouw auto gaat verkopen aan een particulier.

Eerste indruk | 4 augustus 2017

Fiat Tipo SW

Met de typenaam 'Tipo' haalt Fiat weer een oude bekende van stal. Als stationwagen doet hij stoer en groot aan en is hij wat goedkoper dan de concurrentie.

1 augustus 2017

Suv, mpv en crossover

Het onderscheid tussen suv, mpv en crossover is niet altijd duidelijk, maar 1 ding hebben ze gemeen: het zijn hogere auto's. Ben je op zoek naar een hogere zit of instap, dan is er genoeg keuze.

Test | 26 juli 2017

Campernavigatie

Campernavigatiesystemen zijn speciaal gemaakt voor het navigeren van grote voertuigen. Bij het berekenen van de route houdt het systeem rekening met de afmetingen en het gewicht van een camper of caravan.

Nieuws | 24 juli 2017

Schade door update komt voor rekening van Volkswagen

Volkswagenbezitters die mankementen ervaren na de update van de software in hun (sjoemel)diesel, moeten die kosteloos kunnen laten repareren. Wie de reparatie al heeft betaald, moet dat geld terugkrijgen.

Eerste indruk | 14 juli 2017

Skoda Kodiaq

Skoda heeft zich niet overhaast met z'n eerste grote SUV. Hun Kodiaq is echter voor hetzelfde geld van vergelijkbare SUV's veel groter, hij kan qua binnenruimte een Audi Q5 of zelfs Q7 aan die twee tot drie maal zo duur zijn.

Nieuws | 14 juli 2017

Ook kleine stadsauto’s vallen door de mand

Het ‘sjoemelschandaal’ heeft veel losgemaakt in autoland. In de Ecotest controleren we in sommige gevallen nu ook op de openbare weg of een nieuwe auto niet teveel schadelijke stoffen uitstoot. En nu, medio juli 2017, kunnen er weer opvallende slachtoffers worden genoteerd.

Nieuws | 5 juli 2017

Crashtestresultaten juli 2017

Deze auto's deden in juli 2017 de Euro NCAP crashtest: Alfa Romeo Stelvio, Volkswagen Arteon, Ford Mustang, Opel Insignia, Seat Ibiza, Honda Civic en Hyundai i30. Bekijk hier de resultaten

5 juli 2017

Veiligheid van auto's - alle resultaten crashtests

Ben je op zoek naar de veiligste auto? Bekijk alle auto's die zijn getest sinds 2009. Welke auto komt als veiligste uit de test?

Nieuws | 4 juli 2017

Brandstofprijzen in Europa 2017

De Consumentenbond checkt elk jaar wat de brandstofadviesprijs van benzine en diesel is in de meeste Europese landen. Samen met Noorwegen is benzine in Nederland het duurst van heel Europa.

Eerste indruk | 3 juli 2017

Opel Ampera-e

Met de nieuwe vol-elektrische Opel Ampera-e haal je zeker de volgende laadpaal. Er zit een accupakket in van 60 kWh. Daarmee kom je in de praktijk minimaal 300 km ver.

Nieuws | 30 juni 2017

Praatpaal ANWB verdwijnt per 1 juli

Steeds minder weggebruikers gebruiken voor pechmeldingen de praatpaal langs Nederlandse snelwegen. Als gevolg hiervan worden de praatpalen op 1 juli 2017 buiten bedrijf gesteld en vervolgens verwijderd. Wat moet je na 1 juli doen als je pech krijgt?

27 juni 2017

Is een autostoeltje verplicht in het buitenland?

Ga je binnenkort op vakantie naar het buitenland mét je kinderen op de achterbank? Wij zetten de regels van de populaire vakantielanden op een rij.

26 juni 2017

Autovakantie in Europa

Als je met de auto op vakantie in Europa gaat, moet je weten dat in andere landen de zaken soms anders zijn geregeld. We zetten wat tips over buitenlandse verkeersregels, toltarieven, 'zwarte zaterdagen' en (snel)laadpalen langs de snelweg op een rij.

Nieuws | 16 juni 2017

Deal VW – Europese Commissie sigaar uit eigen doos

De Consumentenbond heeft geen goed woord over voor de uitkomst van overleg tussen de Europese Commissie en Volkswagen om eigenaren van ‘sjoemeldiesels’ 2 jaar extra garantie te geven.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in