icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Auto's

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Auto's.


2018

27 augustus 2018

Parkeerkosten: goed voorbereid kun je veel besparen

Parkeren in een stad, vooral in het centrum, kan je veel geld kosten. Maar goed voorbereid kun je flink besparen. Wij zochten voor 32 steden uit waar je het duurst en goedkoopst kunt parkeren.

26 juni 2018

Dashcam kopen: waar let je op?

Een dashcam is een kleine camera die je op het dashboard of op de voorruit van je auto monteert die de verkeerssituatie voor je filmt. Hoe werkt het en wat levert het op?

Nieuws | 4 juni 2018

Tweede Autolease-collectief biedt aangescherpte voorwaarden

De voorwaarden van het aanbod van het tweede Autolease-collectief van de Consumentenbond zijn nog klantvriendelijker dan die in het eerste collectief. Zo zijn de opzegmogelijkheden flexibeler en zijn auto’s sneller dan gebruikelijk leverbaar.

Nieuws | 25 april 2018

Aantal fietsdoden stijgt: maatregelen nodig

Het aantal verongelukte fietsers is het hoogste in 10 jaar tijd. Bij 65-plussers op e-bikes is het aantal zelfs verdubbeld.

2017

13 december 2017

Veiligheid van auto's

Auto's worden steeds veiliger. Lees alles over crashtests, de nieuwste veiligheidssystemen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto's.

Nieuws | 13 december 2017

Grote verschillen bij botstests: 0 tot 5 sterren

In december 2017 werd een grote groep auto's getest op veiligheid. De resultaten lopen enorm uiteen. Zo scoort de Hyundai Kona 5 sterren, terwijl de opnieuw geteste Fiat Punto compleet door de mand valt met 0 sterren.

Nieuws | 29 november 2017

Weer 9 auto's langs de veiligheidsmeetlat

17 Auto's werden in november getest met een botsproef. Eerder deze maand hadden we al het resultaat van 6 kleine crossovers. Nu komen daar 9 auto's bij. Niet alle 9 verdienen ze 5 sterren.

Eerste indruk | 21 november 2017

Volvo XC60

Volvo deed al jaren geleden de belofte: ‘In 2020 zullen er geen doden of zwaargewonden meer vallen in een nieuwe Volvo.’ Een nieuw Volvo-model móet dus wel veilig zijn.

Nieuws | 13 november 2017

Veiling Autolease-collectief van start

Dinsdag 14 november vindt de eerste veiling plaats. Met deze nieuwe dienst kunnen consumenten tegen een eerlijke prijs een leasecontract afsluiten, verzekerd van gunstige, consumentvriendelijke voorwaarden.

Nieuws | 8 november 2017

Kleine crossovers veilig in crashtest

In november 2017 ondergingen 8 auto's de crashtest: 6 kleine crossovers van diverse merken, de nieuwe Volkswagen Polo en de Volvo XC60. Ze scoren allemaal de volle 5 sterren.

Nieuws | 7 november 2017

Autoverzekering duurder door smartphone

Verkeersongelukken door smartphonegebruik gebeuren steeds vaker. Autoverzekeraars reageren door de premies omhoog te gooien.

Eerste indruk | 12 oktober 2017

Hyundai i30 Wagon (modeljaar 2017)

In de kleine middenklasse (de ‘Golf’-klasse) is de concurrentie groot. Hyundai heeft net z’n i30 vernieuwd en dat is binnen zijn klasse nog steeds geen opvallende auto: hij doet keurig zijn werk, is betrouwbaar, scoort goed in de crashtest en je hebt óók nog eens 5 jaar garantie.

Nieuws | 4 oktober 2017

SUV's blijken zeer veilig in de crashtest

Met het goede resultaat in de botstest voor de nieuwe Range Rover Velar blijkt weer eens dat SUV's, de populaire auto's met terreinwagentrekjes, erg veilig zijn.

Nieuws | 21 september 2017

Ford geeft geen informatie over update navigatiekaarten

Ford verkoopt nieuwe auto’s met het SYNC3 ingebouwde navigatiesysteem waarvan de kaarten flink verouderd zijn. Dit blijkt uit klachten op de community van de Consumentenbond.

Eerste indruk | 14 september 2017

Ford Fiesta (modeljaar 2017)

De Ford Fiesta is al jaren koploper bij de compacte auto’s. De grootste verandering aan dit nieuwe model is het dashboard met veel minder knopjes en alleen een touchscreen.

Nieuws | 12 september 2017

Autotrends voor 2018: kleine crossovers en elektrische aandrijving

Alle grote automerken komen in 2018 met kleine crossovers (kruising tussen suv en stationwagen) én ze maken echt werk van elektrische aandrijving. Dat blijkt op de autobeurs IAA in Frankfurt.

Nieuws | 6 september 2017

Botstests 9 nieuwe auto's: 3 tot 5 sterren

Crashtestorganisatie Euro NCAP heeft 9 nieuwe auto’s getest op veiligheid. Meest opvallend: 5 sterren voor de Ford Fiesta, de Jeep Compass gaat van 2 naar 5 sterren en de elektrische Opel Ampera-E mist net de maximumscore.

Nieuws | 5 september 2017

Eindelijk (beetje) eerlijkere autotests

Nieuwe tests om verbruik en uitstoot van auto’s te testen in Europa geven consumenten eindelijk een eerlijker beeld van de prestaties van auto’s èn bieden fabrikanten minder ruimte om te sjoemelen. De Consumentenbond is hier blij mee.

17 augustus 2017

Private lease: leasecontract en keurmerk

Heb je voor private lease gekozen? Bekijk dan op welke punten je moet letten bij het afsluiten van het contract. Zorg in ieder geval ook dat het leasebedrijf beschikt over het Keurmerk Private Lease.

10 augustus 2017

Nuttige extra's en optiepakketten

Kiezen voor veel extra's en opties kan de prijs van een nieuwe auto soms zelfs verdubbelen. Maar wat bieden deze extra's en optiepakketten nu eigenlijk en welke zijn onmisbaar?


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in