icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Automobilisten bezuinigen op onderhoud

Nieuws|Ruim 10% van alle automobilisten geeft tegewoordig minder uit aan onderhoud van hun auto, blijkt uit onderzoek van de Telegraaf Media Groep. De helft daarvan doet dat door de onderhoudsbeurten uit te stellen.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:17 juni 2013

werkplaats onderhoud auto's

Uitgever Telegraaf Media Groep heeft onderzocht hoeveel automobilisten bezuinigen op onderhoud. Zij enquêteerden daarvoor bijna 3000 autobezitters online.

Langer wachten met onderhoudsbeurt

Ruim 10% blijkt op onderhoud te bezuinigen. De helft van die groep doet dat door de tijd tussen de vaste onderhoudsbeurten op te rekken: de 10.000-kilometer-beurt pas bij 16.000 km doen en de 20.000-kilometer-beurt bij 32.000 km bijvoorbeeld. Slechts een vijfde van de 'bespaarders' denkt dat onderhoud uitstellen en componenten later vervangen slecht is voor de verkeersveiligheid. Zo rijdt een derde nog een tijdje door met versleten ruitenwissers en een vierde met eigenlijk versleten banden.

Twijfels over garagerekening

Maar liefst 42% van alle ondervraagden heeft weleens twijfels gehad over de hoogte van een garagerekening. De helft van hen is niet overtuigd van de noodzaak om onderdelen te vervangen, 8% van het totaal twijfelt over het aantal uren dat is berekend en hetzelfde percentage denkt dat er te hoge bedragen voor onderdelen zijn berekend.

Bron: automotive-online.nl