icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Autovergelijker: niet alleen 'klein en zuinig'

Nieuws|Elke maand actualiseert de Consumentenbond de Autovergelijker. In de update van februari zitten niet alleen de allerkleinste en zuinigste (zoals de Seat Mii en Audi A1 Sportback), maar ook toch wat spannender auto's als de Toyota GT86 en de Opel Mokka. De eerste is een snelle, achterwielaangedreven sportcoupé en de tweede een kleine SUV.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:22 februari 2013

Toyota_GT86

Toyota GT86 

Bij de merknaam Toyota denkt de gemiddelde autokoper toch wel gelijk aan de kleine Aygo, de goedverkopende Yaris en de bekendste hybride, de Prius. Maar Toyota maakt daarnaast ook veel spannender auto's, zoals deze GT86: een echte sportcoupé met achterwielaandrijving en een tweeliter boxermotor met 200 pk van Subaru in het vooronder. Hij is ook als Subaru BRZ te koop. Het eindoordeel in de test van een 5,5 doet het slechtste vermoeden, maar weet dan wel dat zaken als bagageruimte en brandstofverbruik bij de GT86 even zwaar meewegen als bij alle andere auto's.

Opel_MokkaOpel Mokka 

De groep van de compacte SUV's is een van de weinige die internationaal nog steeds groeit. Opel wil daar een graantje van meepikken met deze Mokka. Hij heeft standaard vierwielaandrijving en wordt geleverd met twee benzinemotoren en een dieselmotor. Hij is nu getest met de 1.7 CDTI dieselmotor; daarmee is hij zeer zuinig, krijgt hij een plus op motor en transmissie en bij de overige testonderdelen scoort hij gemiddeld tot goed. Het testoordeel: een keurige 7,2.

Alle testresultaten inzien? Ga naar de Autovergelijker!