icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Brandgevaar bij Opel Ampera?

Nieuws|De grote bups aan bestelde Opel Ampera's, de eerste elektrische auto met range extender, laat nog even op zich wachten. Importeur Opel Nederland verwacht medio februari de eerste exemplaren te kunnen afleveren. In de tussentijd voert Opel enige modificaties uit om het risico op brand zoveel mogelijk uit te sluiten.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:23 januari 2012


Wat was er namelijk gebeurd: de Chevrolet Volt, het zustermodel van de Ampera, heeft in Amerika een serie crashtests ondergaan. Bij een van de auto's brak drie weken na de test brand uit. De Amerikaanse veiligheidsorganisatie NHTSA heeft hierop onderzoek uitgevoerd en concludeert nu dat er 'geen waarneembaar defect is aangetroffen'.

Fabrikant General Motors had al gemeld dat er bij de betreffende auto koelvloeistof binnenin het accupakket was gelekt. Daarom is in de productie een verstevigde accubehuizing toegepast. Ook de inmiddels geproduceerde auto's hebben die modificatie toegepast gekregen. Dat moet volgens de fabrikant voldoende zijn om verder brandgevaar uit te sluiten. De klanten die al maanden geleden een Ampera hadden besteld, moeten dus nog even geduld hebben.

In Europa is de Opel Ampera met de volle vijf sterren door de Euro NCAP crashtest gekomen. Problemen zoals in Amerika zijn hier niet opgetreden.