icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Brandstofprijzen in Europa 2016

Nieuws|De Consumentenbond checkt elk jaar wat de brandstofadviesprijs van benzine en diesel is in de meeste Europese landen. Net als in 2015 voert Noorwegen de lijst aan, maar dit jaar samen met Nederland. Want ook bij ons is de benzine het duurst van heel Europa.

Gerard Kroon

Gerard Kroon , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:22 juni 2016

brandstofprijzen-europa-2016-grafiek

Volgens opgave van UnitedConsumers en brandstofprijzen.info was de adviesprijs (de prijs zonder korting) in Noorwegen van een liter Euro 95 medio juni omgerekend €1,62; daarmee is dit land net zo duur als Nederland. Een liter diesel was in Noorwegen zelfs €0,19 duurder (€1,44 versus €1,25). In Groot-Brittannië is de diesel even duur als in Noorwegen.

brandstofprijzen-europa-2016In de grafiek is voor benzine grafisch uitgebeeld wat de prijzen in Europa zijn ten opzichte van de Europees gemiddelde prijs van €1,27 per liter. 

In welk vakantieland is de brandstof nog wel goedkoper? In Oostenrijk kost E95 €1,11 per liter en diesel €1,01. Ligt de vakantiebestemming meer naar het oosten, tank dan zo laat mogelijk, want hoe oostelijker hoe goedkoper.