icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

CES 2013: nieuwe navigatiefuncties op Garmins

Nieuws|Ook op navigatiegebied bracht de CES (de Consumer Electronic Show in las Vegas) deze week het nodige nieuws. Garmin kondigde een nieuwe lijn modellen aan, met op de topmodellen een tweetal interessante nieuwe functies.

Ronald Kamp

Ronald Kamp , Expert Auto, Fiets & Reizen Gepubliceerd op:11 januari 2013

garmin-real-directions

Zo laat 'Active Lane Guidance' op een dynamische manier zien welke rijbaan je moet nemen voor je route. Tot nu toe werd altijd een statische weergave van de te kiezen rijbaan getoond.

'Real Directions'

De andere noviteit noemt Garmin Real Directions. Daarmee vertelt het apparaat niet alleen welke straat je moet hebben, maar houdt daarbij ook rekening met herkenbare 'landmarks' in de omgeving. Bijvoorbeeld: sla rechtsaf bij de volgende verkeerslichten, of sla rechtsaf bij het benzinestation (zie de foto). Dat klinkt erg handig want zo gaat je navigatiesysteem steeds meer op een echte bijrijder lijken.

Magnetische raamhouder

Verder is het nieuwe topmodel de nüvi 3597 LTM voorzien van een magnetische raamhouder. Het apparaat wordt nu niet meer in de raamhouder geklemd, maar blijft zitten door middel van magnetisme. Dat maakt het plaatsen en uitnemen van het apparaat makkelijker. Dit zagen we overigens al eerder bij concurrent TomTom, op de GO LIVE 1005.